Spania: 51 de arestări după violenţele din Catalonia

Un număr de 51 de persoane au fost arestate în Catalonia după violenţele din noaptea de marţi spre miercuri din cursul manifestaţiilor contra condamnării la închisoare a liderilor separatişti, a anunţat miercuri guvernul spaniol, citat de AFP.

Conform bilanţului Ministerului de Interne, 29 de oameni au fost arestaţi în provincia Barcelona, 14 în Taragona şi 8 în Lerida, citează Agerpres.

Aceeaşi sursă precizează că 72 de poliţişti regionali şi naţionali au fost răniţi în aceste violenţe, unii suferind fracturi.

Potrivit AFP, centrul Barcelonei a fost marţi seara scena unor lupte de gherilă urbană, ciocniri între protestatari şi forţele de ordine având loc de asemenea la Girona, Taragona sau Lerida, asociaţiile pro-independenţă chemând la manifestaţii în faţa clădirilor guvernamentale.

La Barcelona, 40.000 de persoane au participat la manifestaţia urmată de riposta poliţiei contra a sute de militanţi, cei mai mulţi având faţa acoperită.

Mobilizarea contra condamnării luni a liderilor separatişti catalani la pedepse cu închisoarea de la 9 la 13 ani, pentru rolul jucat în tentativa de secesiune din 2017, va continua miercuri.

Conform guvernului, linia de mare viteză dintre Barcelona şi Franţa a fost întreruptă ca urmare a unui sabotaj.

Mai multe marşuri vor pleca miercuri din cinci oraşe catalane pentru a se întâlni în acelaşi punct, Barcelona, vineri, zi de "grevă generală" şi manifestaţie în masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel