EXCLUSIV  Soțul Andreei Bălan, drogat la volan. Situația e SCĂPATĂ de sub CONTROL! Gigel Lazăr vrea modificarea legii pedepselor

Gigel Lazăr, directorul CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului), atrage atenţia asupra faptului că problema consumului de droguri din România pare a fi fost scăpată de sub control, din cauza faptului că autorităţile neglijează, voit sau nu, acest lucru. 

În contextul cazurilor recent mediatizate cu persoane publice şi nu numai suspectate că ar fi consumat droguri şi s-ar fi urcat la volan - cel mai recent astfel de caz fiind cel a soţului Andreei Bălan, George Burcea - Gigel Lazăr, directorul CIADO, atrage atenţia asupra faptului că problema consumului de droguri din România pare a fi scăpată de sub control. 

"Ca părere personală dar şi ca punct de vedere al CIADO, la ora aceasta ne aflăm în cea mai mare degringolată posibilă a instituţiei care gestionează politicile naţionale antidrog. În ultimii doi ani s-a schimbat de patru ori conducerea acestei agenţii. Noi ne aflăm în situaţia în care nimeni nu mai gestionează, de fapt, politicile naţionale de prevenire. Ne aflăm în situaţia în care Programul de interes naţional care implică aceste campanii de prevenire, de informare, alternative şi aşa mai departe, nu poate fi aplicat.

În ultima perioadă, MAI a alocat o sumă nerelevantă Agenţiei Naţionale Antidrog, adică undeva la 6 euro pe zi pe judeţ. E vorba de  circa un milion de lei pentru Programul naţional şi revine cam undeva la 6 euro pe zi, pentru fiecare judeţ. Şi întreb: cine să facă prevenire, conştientizare, informare? Dacă nu avem prevenire reală în şcoli, nu avem o informare corectă asupra riscurilor asociate consumului de droguri, ne mai miră că noi creştem tot timpul din punctul de vedere al prevalenţei şi, mai nou, din punctul de vedere al şoferilor prinşi la volan sub efectul substanţelor psihoactive sau chiar halucinogene? Nu trebuie să ne mire; lucrurile vor fi din ce în ce mai grave pe zona asta pentru că nici Guvernul, nici Parlamentul nu sunt foarte preocupaţi de această problematică", afirmă Gigel Lazăr.

"E nevoie de înăsprirea pedepselor pentru şoferi"

În ceea ce priveşte cazurile de şoferi surprinşi sub influenţa drogurilor la volan, Gigel Lazăr apreciază că e nevoie de înăsprirea pedepselor.

"Se poate modifica legislaţia într-un singur sens: pedepse foarte dure şi amenzi foarte mari. Adică pedepsele să meargă chiar până la suspendarea pe viaţă a permisului de conducere. Ca şi la alcool: după o anumită cantiatate de alcool în sânge eu asta aş face. E suficient să rememorăm situaţiile care s-au întâmplat cu băieţii de bani gata care au fost surprinşi sub influenţa stupefiantelor la volan pentru a ne da seama că lucrurile se agravează", atrage atenţia Gigel Lazăr, directorul CIADO.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel