Sorina Matei în lacrimi, în propria emisiune-VIDEO

Mihai Ciobanu / 06 apr 2019 / 09:03 Salveaza PDF Comentarii
Sorina Matei
Descriere foto: Sorina Matei

Sorina Matei a citit, în emisiunea de vineri seara de la B1, scrisoarea disidentului Iulius Filip, trimisă lui Augustin Lazăr, la vremea aceea președintelui comisiei de eliberări de la Aiud.

Cuvintele cutremurătoare scrise de către Iulius Filip au impresionat-o pe Sorina Matei, realizatoarea emisiunii "Actualitatea românească" reuşind cu greu să nu izbucnească în plâns în timpul emisiunii. Cu ochii înlăcrimaţi de cele relatate de disident, de suferinţele şi cuvintele acestuia, Sorina Matei a fost revoltată de faptul că Lazăr i-ar fi refuzat eliberarea lui Filip "pentru că nu dădea dovezi de îndreptare".

" A refuzat să-l elibereze pe 9.07.1985 şi pe 8.07.1986. Din acel moment, cariera lui Augustin Lazăr a devenit fulminantă. A devenit şef de parchet, şef în Parchetul General, a devenit procuror general al României. Pus de sistem pentru că a fost şi este, în continuare, o rotiţă a acestui sistem, rotiţa care rezistă. Ei sunt rezistenţii, cei care se opun schimbărilor în societate (...) Câţi oameni care au fost în epicentrul sistemului de represiune comunist mai sunt în justiţia din România? Vorbim de un om de la vârful sistemului", a declarat Sorina Matei. 

VIDEO:

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27