Sorin Oprescu a câștigat procesul. Aflat în Grecia, va primi și mai mulți bani de la statul român

Victorie în instanță pentru Sorin Oprescu. 

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, și-a câștigat, în instanță, pensia specială. Aflat în Grecia, acolo unde s-a refugiat de o condamnare la peste 10 ani de închisoare, fostul edil urmează să beneficieze de o pensie din partea statului român majorată substanțial. 

Împreună cu alți aleși, Sorin Oprescu a dat în judecată cele două Camere ale Parlamentului, repunerea în plată prevăzută de art 49 din Legea 96/2006, începând cu data de 1 iulie 2023. Prin decizia instanței, el ar mai adăuga 500 de euro la pensia de 3000 de euro.

Hotărârea anulează votul dat de aleși pe data de 26 iunie 2023, pentru renunțarea dreptului numit generic ”indemnizație pentru limită de vârstă”. La sfârșitul lunii noiembrie, CCR a decis că eliminarea pensiilor foștilor parlamentari este neconstituțională, motivând că eliminarea ei ar crea ”o insecuritate juridică vădită”. În aceste condiții, foștii aleși s-au adresat instanței pentru a-și recâștiga drepturile, acțiunile lor reprezentând o simplă formalitate, arată fanatik

Sorin Oprescu se află în Grecia cel puțin din mai 2022, când a fost condamnat definitiv. Autoritățile de la București i-au cerut extrădarea, dar a fost respinsă de justiția elenă. El a fost eliberat pe cauțiune în 31 mai 2023. La Atena, Sorin Oprescu spunea că beneficiază de o pensie de aproximativ 3.000 de euro, după o carieră de medic chirurg și profesor universitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel