EXCLUSIV  Sorin Moisă, demisie PSD. Pieleanu, întrebare BOMBĂ

După ce vineri sociologul Marius Pieleanu a sesizat o greșeală în ceea ce privește rezoluția adoptată de CEx al PSD, sâmbătă face o nouă observaţie interesantă în contextul demisiei lui Sorin Moisă din PSD. 

Demisie pe Facebook

Aşadar, sâmbătă, 18 noiembrie, europarlamentarul Sorin Moisă a anunțat, într-un mesaj publicat pe Facebook, că a decis să își prezinte demisia din PSD, precizând că urmează să se alăture, ca independent, grupului PPE.

"Demisia din PSD va fi însoțită de demisia imediată din Grupul S&D, și renunțarea la toate dosarele încredințate de acesta din urmă. Multe partide politice din Grupul S&D, în ultimii ani, s-au mutat spre o stânga radicală cu care nu am afinități decât cel mult în materie de pură speculație intelectuală. Legătura mea solidă cu Grupul S&D era delegația PSD, o delegație pragmatică, situată în zona moderată, centristă, a S&D. Odată această legătură desfăcută, mă voi alătura, ca independent, Grupului PPE, care în ultimii ani a ocupat terenul de la centrul spectrului politic, eliberat în mod neinspirat de S&D", a precizat Sorin Moisă în mesajul la care am făcut referire.

"Ce oferă PSD acum nu este patriotism, ci naționalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, în mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O formă de discurs și practică politică ce apropie țara nu doar de grupul iliberal al țărilor de la Vișegrad, ci și de Rusia lui Putin", a susținut Moisă în acelaşi mesaj. De asemenea, a făcut referire în mesajul său și la lupta împotriva corupției.

Marius Pieleanu, întrebare cheie

În acest context, în exclusivitate pentru DC News, sociologul Marius Pieleanu semnalează o întrebare importantă: de ce nu îşi dă demisia şi din Parlamentul European?

Dacă Moisă este deontolog şi şi-a dat demisia pentru a trece la PPE, de ce nu îşi dă demisia şi din Parlamentul European, se întreabă Marius Pieleanu. Sociologul precizează că un gest cu adevărat lipsit de ipocrizie ar fi să renunţe la salariul care îi revine din această funcţie, mai ales în contextul în care a fost ales pe listele PSD. Prin urmare, gestul acestuia nu ar fi fost dus până la capăt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel