Sony Xperia XZ şi X Compact, păreri, poze şi preţuri

Sony Xperia XZ este noul flagship al producătorului japonez, în timp ce Sony Xperia X Compact propune un telefon performant de mici dimensiuni.

Sony Xperia XZ este practic urmaşul lui Xperia X, model apărut ca urmare a deciziei de renunţare la gama Xperia Z, iar de data aceasta producătorul japonez a operat câteva schimbări importante prin care speră să aibă un cuvânt mai greu de spus în competiţia practic inegală cu Samsung, HTC sau Apple, scrie giz.ro.

Specificaţii tehnice Sony Xperia XZ

ecran IPS de 5.2" cu rezoluţie Full HD
chipset Snapdragon 820
3 GB RAM
32/64 GB memorie internă
cameră foto 23 MP cu înregistrare 4K
conectivitate 3G, 4G, Wi-Fi
sistem de operare Android 6.0 Marshmallow
acumulator Li-Ion de 2.900 mAh
greutate 161 grame

Sony Xperia X Compact

Sony a obişnuit cu telefoanele performante cu ecran mai mic pe care le oferă sub brandul Compact, iar Xperia X Compact este versiunea mini a lui Xperia X. 

Ecranul IPS are tehnologie Triluminos, o diagonală de 4.6 inch şi rezoluţie HD, în timp ce platforma tehnică este una de nivel mediu. Astfel, vorbim despre un chipset Qualcomm Snapdragon 650 cu procesor hexa-core şi grafică Adreno 510. Telefonul beneficiază de 3 GB RAM, în timp ce memoria internă este de 32 GB şi poate fi extinsă cu carduri microSD.

Prin urmare, platforma hardware nu este similară cu cea a modelului de top, însă există un aspect important copiat integral de la XZ: camera foto. Astfel, X Compact beneficiază de acelaşi senzor de 23 MP, cu diferenţa că în acest caz clipurile pot fi înregistrate la o rezoluţie cel mult Full HD.

Preţ Sony Xperia XZ şi X Compact şi disponibilitate

Sony Xperia XZ urmează să apară pe plan internaţional în 17 octombrie, în timp ce X Compact va fi disponibil în magazine începând din 24 septembrie.

Din păcate, preţurile oficiale nu sunt încă cunoscute, însă pe baza celor anterioare putem anticipa că Xperia XZ va costa 3.000 – 3.200 lei, în timp ce pentru X Compact ar trebui să scoatem din portofel undeva la 2.000 lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel