SONDAJ PSD, PNL, USR. Pieleanu spune cine l-a depășit pe Klaus Iohannis în topul încrederii

Sociologul Marius Pieleanu a spus cum stau PSD, PNL și USR în sondaje și a mai zis care este social-democratul care îl depășește pe Klaus Iohannis în topul încredere.

"În sondajele pe care le am, o parte fiind realizate de AVANGARDE, nu se înregistrează o scădere semnificativă în intenția de vot pentru PSD. Cifrele sunt cu 4 în față dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale. Este adevărat că sunt înregistrare scoruri ușor mai mari la celelalte partide - PNL și USR. De pildă, USR este la un scor cu două cifre astăzi când vorbim, probabil și ca o consecință pozitivă a mișcărilor de stradă înregistrate în iarna și primăvara acestui an.

Dincolo de ele, este clar că votanții PSD rămân în continuare fideli acestui partid. Se înregistrează scăderi semnificative în privința încredere în președintele Liviu Dragnea. Este o scădere pe care o văd recuperabilă pentru că depinde numai de atitudinea sa în a-și reveni.

Ca o regulă, PSD nu va scădea niciodată sub 30%. De exemplu, dacă PSD nu ar avea președinte și ar merge mâine la alegerile parlamentare, ar face o cifră cu 3. În ianuarie, PSD avea o cifră spre 50%. Era efectul pozitiv al victoriei de la alegeri.

Gabriela Firea este topul încrederii la PSD de aproape un an. Este în permanență, umăr la umăr, cu Klaus Iohannis. Astăzi când vorbim, pe datele AVANGARDE, Gabriela Firea înregistrează un scor mai mare decât încrederea în Klaus Iohannis. Adică o cifră cu 5 în față, la nivel național", a spus Marius Pieleanu la B1 TV.

"Liviu Dragnea are capacitatea să recupereze. Electoratul este nemulțumit de brambureala în privința legilor justiției", a adăugat sociologul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel