Sondaj inedit: Ce domnitor ar câștiga alegerile prezidențiale, azi?

Un sondaj de opinie inedit realizat recent de CSCI arată cine ar fi domnitorul care ar câștiga un scrutin electoral prezidențial ipotetic, la care ar participa personaje istorice românești.

Cercetarea CSCI a dorit să verifice pe cine ar vota românii dintre domnitori, dacă aceștia ar trăi azi și ar candida la alegerile prezidențiale. Evident, este o situație ipotetică, în care se testează profilul dezirabil de președinte pe care românii și l-au format.

Cele mai multe voturi le-ar obține Vlad Țepeș, care domină clar clasamentul, având în vedere că nu mai puțin de 35% dintre români l-ar alege. Acesta ar fi urmat de Alexandru Ioan Cuza, cu 21%. Șvlad tepes, alegeri pretefan Cel Mare ar obține 18%, în timp ce doar 9% dintre români l-a r vota pe Mihai Viteazul. După aceștia, în top se mai află, în ordine descrescătoare, Constantin Brâncoveanu, Decebal și Tudor Vladimirescu.

Potrivit aceluiași sondaj, Vlad Țepeș este câștigător printre alegătorii de toate vârstele, dar și în bătălia sexelor, acolo unde este preferat atât de bărbați cât și de femei, chiar dacă Alexandru Ioan Cuza pare să aibă mai mult succes în rândul doamnelor și domnișoarelor, decât în cel al bărbaților.

Surpriza studiului inedit al CSCI

O surpriză oferită de acest sondaj este scorul pe care Mihai Viteazu îl obține în rândul votanților de partide, unde se poate vedea că alegătorii UDMR i-ar acorda acestuia votul, într-o proporție mai mare decât cei ai Stângii sau Dreptei românești.

Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 1-4 februarie 2016. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel