Solicitare pentru procurorul Lazăr. Chirieac: Adaug încă o plângere pe conflict de interese, trafic de influență și abuz în serviciu

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr, procuror general, a confirmat că i s-a solicitat, printr-o scrisoare, deshumarea lui Mihai Eminescu și deschiderea unui dosar privind moartea suspectă a poetului.  

Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, acest subiect. Analistul politic a zis că vrea să adauge o plângere dacă Parchetul General nu are treburi mai importante și mai de actualitate.

”Pe banii cui se face această deshumare? Probabil că pe banii statului român. Cu această ocazie, vreau să adaug încă o plângere pe conflict de interese și trafic de influență, plus de abuz în serviciu, fiindcă și Mihail Kogălniceanu, atunci când s-a declarat Războiul de Independență, avea fabrică de uniforme militare. Deci... mai mare conflict de interese decât acesta... nu știu ce ar putea să fie și atunci Parchetul sau eventual DNA să ancheteze și această faptă gravă. Vă dați seama... vedem ce se întâmplă cu diversele înregistrări, cu modul în care se fac anchetele, iar Parchetul nu face nimic, în schimb se anchetează presupusa ucidere a lui Mihai Eminescu”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

”Este o chestiune care interesează istoricii, Academia Română etc. (...) Vă rog să luați în seamă și sesizarea mea cu Mihail Kogălniceanu... Păi dacă nici aceea nu mai e faptă de corupție... nu mai știu ce ar putea fi faptă de corupție”, a mai spus analistul politic.

Poetul Laurian Stănchescu a solicitat deshumarea lui Mihai Eminescu printr-un "Memoriu adresat Procurorului General al României cu privire la deshumarea poetului martir Mihai Eminescu!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel