Skripal, agent otrăvit. Diplomații ruși părăsesc Londra pe 20 martie

Cei 23 de diplomaţi ruşi care fac obiectul expulzării de pe teritoriul britanic vor părăsi Londra pe 20 martie, a anunţat vineri ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Alexandr Iakovenko, citat vineri de agenţia Ria Novosti, relatează Reuters. 

Premierul britanic Theresa May a anunţat miercuri că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi şi că suspendă relaţiile bilaterale cu Rusia, considerând că Moscova este 'vinovată' de otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Răspuns de la Kremlin 

Kremlinul a promis joi un răspuns rapid după decizia 'absolut iresponsabilă' a Londrei. Acuzând autorităţile britanice că doresc să 'intensifice retorica antirusă în mod conştient şi arogant până la isterie', Lavrov a reiterat că 'Rusia rămâne deschisă dialogului'.

Serghei Skripal, fost colonel GRU (Serviciul de informaţii al armatei ruse), şi fiica sa Iulia, au fost găsiţi la 4 martie în stare de inconştienţă pe o bancă din apropierea unui centru comercial din oraşul Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra susţine că cei doi au fost otrăviţi cu un agent neurotoxic de uz militar de fabricaţie rusă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel