Situație scandaloasă la Spitalul Județean din Timișoara

Caz incredibil la Spitalul Județean din Timișoara unde se întâmplă lucruri de necrezut. Echipamente medicale noi sunt casate fără să fi fost folosite niciodată.

Printr-un program finanțat de Banca Mondială, Ministerul Sănătății a achiziționat, încă din 2005, un sistem de climatizare pentru laboratorul de microbiologie, scrie Pressalert.

De asemenea, s-a constatat că un generator electric, primit gratuit de la minister în anul 2000 şi care era necesar laboratorului clinic, dat fiind faptul că la o întrerupere a energiei electrice toţi reactivii din aparate şi toate probele biologice aflate în lucru se pierd, necesitând o altă recoltare de probe biologice şi generând pierderi financiare foarte consistente, a stat ani de zile în magazie.

Controlul a scos la iveală faptul că generatorul a fost casat ilegal, solicitându-se celor de la spital reevaluarea situaţiei pentru că amortizarea trebuie calculată din momentul punerii în funcţiune a echipamentului, notează sursa citată.

Cei de la Spitalul Județean oferă și o explicație Curții de Conturi pentru aceste nereguli: "În anumite situații, echipamentele au fost lăsate în așteptare ani de zile, intervenind între timp sustrageri ale anumitor componente care au dus la imposibilitatea punerii în funcțiune. În alte cazuri, reglementările privind funcționarea unor echipamente medicale presupun crearea unor compartimente care necesită angajarea de personal specializat conform legislației în vigoare, proceduri declanșate în prezent, care însă durează din cauza modificărilor legislative din ultimii ani". Prejudiciul constatat în cele două cazuri se ridică la 283.176,53 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel