Siria, răspuns DUR pentru Trump: Scenarii și minciuni

Guvernul sirian a dezmințit în mod oficial acuzațiile Statelor Unite ale Americii din urmă cu o zi referitoare la existența unui crematoriu într-un complex penitenciar militar, unde ar fi fost arse cadavrele a mii de prizonieri. Siria a calificat aceste ''alegații'' ca ''total nefondate'' și ''scenariu hollywoodian'', transmit AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Aceste alegații sunt total nefondate, nu sunt decât produsul imaginației acestei administrații și agenților săi, a comunicat Ministerul de Externe agenției oficiale Sana.

Potrivit Damascului, administrațiile americane succesive nu au încetat să țeasă minciuni și alegații pentru a-și justifica politica de agresiune și intervenționistă în celelalte state suverane.

Ieri, administrația americană ne-a livrat un nou scenariu hollywoodian rupt de realitate, acuzând guvernul sirian (...) că a construit un crematoriu în închisoarea Sedanya, adaugă comunicatul Ministerului de Externe.

Luni, Departamentul de Stat a comunicat că deține dovezi potrivit cărora regimul președintelui sirian Bashar al-Assad a construit un crematoriu lângă închisoarea Sednaya pentru a incinera cadavrele unei părți din miile de prizonieri uciși în acest complex penitenciar, situat la nord de Damasc, în cei șase ani de conflict.

Într-un briefing de presă la Washington, Stuart Jones, asistent pentru Orientul Mijlociu al secretarului de stat, a prezentat o serie de fotografii luate prin satelit și a acuzat Siria că a folosit crematoriul pentru a ascunde crime în masă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel