Simularea Bacalaureatului 2024 se încheie cu proba la Limba şi literatura maternă, susținută de elevii minorităților naționale

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, simularea examenului naţional de Bacalaureat 2024 se va încheia joi cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Proba va fi susţinută de elevii minorităţilor naţionale.

Luni s-a desfășurat proba scrisă de Limba şi literatura română, marţi a fost cea obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului. Rezultatele vor fi comunicate public pe data de 15 martie.

Simularea examenului naţional de Bacalaureat, anul şcolar 2023 - 2024, este organizată în peste 1.320 de unităţi de învăţământ. Acest fapt implică participarea a peste 146.000 de elevi, conform estimărilor Ministerul Educaţiei.

*** Probele încep la ora 9,00, când în fiecare sală vor fi date subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat rezolvării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat oferirea subiectelor fiecărui elev.

La prima probă susţinută, elevilor le vor fi date, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care substituie numele şi prenumele. Apoi, pe baza acestor coduri vor afla rezultatele obţinute. Subiectele sunt făcute pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, potrivit programelor.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise de la simularea examenelor naţionale 2024 sunt publicate zilnic, la ora 15,00. Scopurile simulării sunt familiarizarea elevilor cu cerințele unui examen real, optimizarea rezultatelor înregistrate de către elevii din învăţământul preuniversitar la sfârșitul liceului. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, folosindu-se codurile individuale care substituie numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele înregistrate la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei școli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sau şedinţe cu părinţii. Însă rezultate vor fianalizate şi la nivelul consiliului profesoral, cu scopul adoptării unor măsuri pentru a îmbunătăţi performanţele şcolare în perspectiva examenelor din vara lui 2024. Mai mult, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nici nu se trec în catalog. Însă, în situaţiile excepţionale în care se vrea consemnarea notelor în catalog, acest fapt se poate face cu o cerere scrisă depusă de cei intersați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel