Simulare Bacalaureat 2024. Miercuri este proba la alegere a profilului sau specializării

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Simularea examenului naţional de Bacalaureat 2024 continuă miercuri. Azi se desfășoară proba scrisă la alegere a profilului sau specializării, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Luni a fost programată proba scrisă de Limba şi literatura română. Marţi s-a desfășurat proba scrisă obligatorie a profilului. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 7 martie proba scrisă de Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe data de 15 martie. Simularea examenului naţional de Bacalaureat din anul şcolar 2023 - 2024 se desfășoară în peste 1.320 de unităţi de învăţământ. Acest lucru implică participarea a peste 146.000 de elevi, transmite Ministerul Educaţiei.

*** Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi date subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat rezolvării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La prima probă susţinută, elevilor le vor fi date, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care substituie numele şi prenumele. Pe baza codurilor or afla apoi rezultatele obţinute. Subiectele sunt concepute pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale 2024 sunt publicate zilnic, la ora 15,00. Scopurile simulării sunt familiarizarea elevilor cu cerințele unui examen real, optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor făcute în liceu. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat și se va utiliza codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei școli prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, dar şi la nivelul consiliului profesoral, cu scopul adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în contextul examenelor din vara 2024.

Mai mult, rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Însă în situaţiile excepţionale în care se vrea consemnarea notelor în catalog, acest fapt se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei elevii care doresc acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel