Simplu hobby care te face să câștigi mai mult de 100.000 de euro

Există un hobby care te poate face să câștigi mai mult de 100.000 de euro.

Cu câteva săptămâni în urmă, Franța a scos o monedă dedicată celebrului personaj legendar Astérix cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la crearea sa. Valoarea este de 2 euro. Odată cu trecerea timpului, această cifră va crește considerabil.

În 2007, Monaco a emis o monedă comemorativă cu o valoare nominală de 2 euro, cu o circulație de 20.001 exemplare, dedicată celei de-a 25-a comemorări a morții actriței Grace Kelly. Această monedă are cea mai mică circulație a tuturor monedelor comemorative de 2 euro și este cea mai scumpă (valoarea monedei la licitații depășește 1.200 de euro).  Există mai multe exemple de acest tip: monede de 2 euro care ar putea valora peste 2.000.

Numismatica este știința auxiliară a istoriei având drept obiect de cercetare tipurile de monede, descrierea lor, descifrarea legendelor, materialul din care sunt monedele confecționate, raporturile dintre diferitele categorii de monedă, circulația monetară, alcătuirea Corpusurilor de monede, evoluția sistemelor monetare dispărute. Este un hobby care poate aduce sume colosale.

Megan Green, o femeie din Texas, are această pasiune. Ea a găsit un video pe Youtube unde a văzut că o monedă care valora, în 1970, 25 de cenți, acum s-a vândut cu 31.000 euro, scrie La information.com.

Apoi, Green a mers la o bancă locală și a achiziționat, cu 23 euro, o cutie de role de monede de 50 de cenți. După câteva luni de căutare și dezamăgire, a descoperit că avea o monedă extrem de importantă care data din 1969.

Cu chipul lui Lincoln, este una dintre cele mai rare monede. Piesa a fost evaluată la 22.000 de euro. Desigur, în condiții bune, această cifră ar putea însuma 68.500 de euro, potrivit CNBC, James Bucki, expert în domeniu.

În 2008, acea monedă cu Lincoln bine conservată a fost vândută cu 115.000 de euro

Desigur, pentru a profita de acest hobby este necesar să aveți răbdare deoarece uneori poate fi frustrant să căutați o monedă care să vă aducă mulți bani. „Dar nu este vorba doar despre posibila recompensă financiară, ci de fiorul vânătorii și bucuria descoperirii", explică Donn Pearlman, fost colecționar și purtător de cuvânt al Guild Numismatics Professional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel