Silvio Berlusconi neagă ajutorul financiar din partea Fondului Monetar Internaţional

Berlusconi a căzut la duş
Berlusconi a căzut la duş

Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi a explicat vineri în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Cannes, unde se desfăşoară lucrările ultimei zile a summitului G20, că Italia nu a solicitat un ajutor financiar din partea Fondului Monetar Internaţional.

La fiecare trei luni, instituţia de la Washington va certifica aplicarea corectă a măsurilor adoptate de guvern pentru a combate recesiunea economiei. "Ni s-a oferit ajutorul financiar, dar am refuzat", a precizat Berlusconi, informează Agerpres.

Premierul a anunţat că reformele suplimentare prezentate săptămâna trecută la Bruxelles vor fi dezbătute în cadrul Senatului italian la 15 noiembrie. Proiectul de lege va trece apoi la Camera Deputaţilor pentru a putea fi operative începând cu luna decembrie.

La Cannes, Italia şi-a reconfirmat angajamentele luate privind reducerea debitului public prin pachetul de reforme adoptat deja de guvern. Potrivit lui Berlusconi, certificarea primită din partea Fondului Monetar Internaţional va da mai multă greutate acţiunilor de stat pentru a aduce la normal pieţele de acţiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel