Silvio Berlusconi, condamnat la șapte ani de închisoare

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi,  a fost condamnat, luni,  la şapte ani de închisoare în procesul în care este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o dansatoare care avea sub 18 ani. Judecătorul de caz a mai decis să îi interzică accesul fostului premier la o funcție publică pentru tot restul vieții.

Decizia tribunalului din Milano nu este însă finală, Berlusconi mai având la dispoziție două căi de atac.

Silvio Berlusconi, al cărui partid a revenit la guvernare în coaliţia lui Enrico Letta, a negat faptul că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu "Rubi Heartstealer", pe când aceasta avea 17 ani.

De asemenea, fostul premier de la Roma neagă faptul că ar fi cerut poliţiei să o elibereze şi susţine că tânăra era de fapt amanta lui Hosni Mubarak. Berlusconi insistă că nu s-a petrecut nimic ilegal la seratele pe care le organiza.

Silvio Berlusconi nu este la prima condamnare. La începutul lunii mai, acesta a fost condamnat la  patru ani de închisoare, în procesul Mediaset, în care este acuzat de fraudă fiscală.

În cazul Mediaset, Curtea de Apel din Milano a decis ca pedeapsa cu închisoarea să fie însoţită și de interzicerea dreptului de a exercita orice funcţie publică timp de cinci ani. În plus, Berlusconi este obligat să plătească 10 milioane de euro către fiscul italian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel