Siegfried Mureşan, cifre îngrijorătoare: PSD-ALDE, datorii în numele românilor

Europarlamentarul Siegfried Mureşan acuză că în primele şase luni de guvernare PSD - ALDE investiţiile s-au redus la jumătate, iar deficitul bugetar s-a dublat. 

"Veniturile la buget au crescut cu 8,8 miliarde de lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cu toate acestea deficitul bugetar aproape s-a dublat, de la 3,9 miliarde de lei, la 6,3 miliarde de lei. Bani risipiţi pe cheltuieli iresponsabile, nesustenabile economic, în timp ce cheltuielile cu investiţiile, adică cele care contribuie la crearea de locuri de muncă şi la întărirea economiei pe termen lung, s-au redus la aproape jumătate în primele şase luni, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 11 miliarde lei la 6 miliarde de lei. Toate acestea în condiţiile în care economia României are nevoie de investiţii în valoare de 237 de miliarde de dolari până în 2040, conform unui studiu publicat ieri de Global Infrastructure Hub (GIH)", susţine Siegfried Mureşan, într-un comunicat de presă.

"Creşterea deficitului înseamnă că Guvernul s-a îndatorat, în numele românilor, cu peste 6 miliarde de lei, în doar jumătate de an, bani pe care trebuie să îi dăm înapoi la un preţ mai mare şi, cel mai probabil, într-o perioadă mai grea decât acum când avem creştere economică şi nu era nevoie să ne îndatorăm. Guvernele responsabile reduc deficitul şi întăresc economia în perioadă de creştere economică, Guvernul PSD - ALDE a făcut exact pe dos, a angajat cheltuieli populiste, nesustenabile. (...) Creşterea deficitului înseamnă şi că România riscă declanşarea procedurii de deficit excesiv de către Comisia Europeană, care prevede, printre sancţiuni, amenzi usturătoare pentru ţara noastră, modificarea politicii de împrumut din partea Băncii Europene de Investiţii şi poate duce până la suspendarea plăţilor din fondurile europene structurale şi de coeziune", explică Mureşan. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel