EXCLUSIV  Sfânta Maria Mică, 8 septembrie. Cea mai puternică urare, dezvăluită de părintele Vasile Istrate

Andrei Itu / 07 sep 2019 / 17:50 Salveaza PDF Comentarii
Pr. Vasile Istrate, Parohia Sf.Ilie Cluj-Napoca
Descriere foto: Pr. Vasile Istrate, Parohia Sf.Ilie Cluj-Napoca

Părintele Vasile Istrate a explicat pentru DC News de ce se numește în popor Nașterea Maicii Domnului drept ”Sfântă Marie mică” și care este cea mai frumoasă urare care se poate face celor care îi poartă numele.

DC News: De ce este numită în popor această sărbătoare și ”Sfântă Marie mică”? Cum ar trebui să fie urările pe care să le adresăm celor care poartă numele Fecioarei Maria?

”Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este numită în popor și ”Sfântă Marie mică”, pentru a face deosebirea față de Adormirea Maicii Domnului (15 august) sau ”Sfântă Marie mare”. Aceasta pentru că, se știe, la sfinți se sărbătorește în primul rând ziua când s-au mutat la ceruri. Maica Domnului și Sf. Ioan Botezătorul sunt singurii Sfinți cărora li se sărbătorește în mod deosebit (cu ”roșu ” în calendar ) și ziua nașterii.” a spus părintele Vasile Istrate.

”Cea mai frumoasă urare care se poate face celor care îi poartă numele este să îi urmeze pilda, trăind ca fii ai Maicii Domnului. Și, mai ales, să urmăm cu toții îndemnul ei rostit la nunta din Cana Galileii: ”Faceți orice vă va spune El” ( Ioan 2, 5 ). Aceasta este singura poruncă dată nouă de Preacurata Fecioară Maria: Să facem tot ceea ce ne-a spus Fiul ei!” a concluzionat părintele Vasile Istrate de la Parohia Sf.Ilie din Cluj-Napoca, pentru DC News.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27