Sever Voinescu, generos în sfaturi pentru PDL și ARD

voinescu
voinescu

Deputatul PDL Sever Voinescu nu incriminează criticile exprimate de unii lideri democrat-liberali după eșecul înregistrat la alegerile parlamentare, considerând că partidul ar trebui "să se regândească, să se restructureze", fără prea mult spectacol la televizor, iar proiectul ARD să nu fie abandonat.

Sever Voinescu a declarat, marți, la RFI, că reacţiile critice ale unor democrat-liberali, în urma rezultatelor obținute în alegeri, "psihologic vorbind, sunt fireşti, pentru că vin dintr-o mare dezamăgire, vin dintr-o mare frustrare. Noi toţi am sperat mult mai mult la aceste alegeri şi din păcate a ieşit atât de puţin. Pe de altă parte, e bine că oamenii îşi spun părerea. N-aş fi vrut să fiu într-un partid în care fie toată lumea solidar ignoră ce s-a întâmplat şi spune că e bine, după cum n-aş fi vrut nici într-un partid în care toată lumea lasă capul în jos şi suspină", a spus deputatul PDL, apreciind că așteptările de la ARD au fost mult prea mari.

"Înţeleg de ce cred unii colegi că această construcţie a fost politică, această construcţie electorală a fost nefericită, pentru că au aşteptat foarte mult de la ea şi nu a livrat. Pe de altă parte, eu cred că trebuie timp pentru a vedea rezultatele unui proiect politic. Eu cred că Alianţa România Dreaptă trebuie să rămână un proiect politic într-o formă sau alta, dar nu poate fi complet abandonată. Cred că sunt totuşi câteva lucruri promiţătoare în interiorul acestei construcţii. Trebuie doar să persistăm în ea şi s-o prezentăm mai bine electoratului", a explicat liderul democrat-liberal.

În opinia lui Sever Voinescu, Partidul Democrat Liberal singur nu ar fi făcut în aceste alegeri "un scor substanţial mai mare" decât a făcut Alianţa România Dreaptă. "Eu niciodată n-am crezut că siglele sunt determinante", a precizat el, apreciind că ARD ar fi "putut fi un brand de succes, dacă era făcut mai din timp, dacă era mai bine articulat. Dar asta nu înseamnă acum că ideea în sine a unităţii dreptei, a unei structuri federative de tip popular a fost o idee proastă". "Eu cred că e o idee bună. Eu sunt de acord că ARD a fost un proiect pripit, făcut prea repede. Dar asta nu înseamnă că trebuie să-l abandonezi pentru ziua de mâine. Asta explică de ce a performat slab în aceste alegeri. Dar asta nu înseamnă că va performa slab în următoarele alegeri, dacă ştim să-i dăm conţinut şi să-l articulăm", a adăugat deputatul PDL.

Întrebat dacă s-ar impune un Congres extraordinar la PDL, Sever Voinescu a răspuns: "Asta vom decide. Bun, congresele pe de o parte calmează, dar pe de altă parte au totuşi şi alt rost, acela de a reproiecta acţiunea unui partid într-o nouă conjunctură. Noua conjunctură există, partidul trebuie să se regândească, să se restructureze. Totuşi, gândiţi-vă, după locale, când partidul a făcut 22% şi preşedintele partidului câştiga Clujul, pentru că am pierdut în multe, multe locuri atunci, a fost un grup foarte puternic şi vocal de oameni care au cerut plecarea preşedintelui partidului şi a plecat. Acum am făcut 16%-17% şi n-am câştigat nici un colegiu pe teritoriul României, dacă nu mă înşel!".

De asemenea, întrebat dacă s-ar impune o demisie a lui Vasile Blaga de la conducerea PDL, solicitată de diverse voci din partid, Sever Voinescu a răspuns: "Eu vă spun doar că astea sunt realităţile. Mie nu-mi plac, în general, demisiile date la televizor, pe bloguri sau printr-o declaraţie în faţa unui ziarist. Eu cred că ne vom strânge vineri, vom decide, dacă e cazul să ne dăm demisia, ne dăm demisia, dacă e cazul de Congres, facem Congres când trebuie şi cum trebuie, cum scrie la statut. Dar să apară aşa, din diferite colţuri ale ţării, îşi mai dă unul demisia colo, îşi mai dă unul demisia colo... mi se pare prea mult spectacol şi ar trebui să căutăm în momentul ăsta mai multă sobrietate", a conchis Sever Voinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel