Sentință ÎCCJ în dosarul lui Dragnea. Bolcaș: ''Asta este o problemă''

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. 

Într-o intervenție telefonică la România TV, Lucian Bolcaș a spus că este posibil ca și astăzi să existe o nouă amânare în pronunțarea sentinței definitive în dosarul DGASPC Teleorman. 

Este posibil să se amâne pronunțarea. Este o soluție legală și de multe ori chiar și oportună. Dosarul lui Dragnea presupune o rezolvare a unor probleme juridice foarte delicate. Așa că pretextul amânării există. Domnul Dogaru, din platou, l-a evocat pe Alexandru Lăpușneanu: Capul lui Moțoc vrem. Asta este aici o problemă, a afirmat avocatul Lucian Bolcaș, prezent prin legătură telefonică, la România TV.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond. 'DNA a făcut apel faţă de soluţia de achitare dată de instanţa de fond în cazul inculpatului Liviu Dragnea. Soluţia instanţei de fond este nelegală şi netemeinică. Există probatorii privind transferul de rezoluţie infracţională de la Floarea Alesu la Liviu Dragnea, atât în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, cât şi cu privire la falsul intelectual. Instanţa de fond a stabilit că Liviu Dragnea a avut un ascendent asupra inculpatei Floarea Alesu. Vă solicităm să dispuneţi condamnarea inculpatului Liviu Dragnea şi pentru infracţiunea de fals intelectual. Dragnea este autorul moral al infracţiunii de abuz în serviciu comisă de Floarea Alesu. Vă solicităm să reanalizaţi probatoriile şi să majoraţi spre mediu pedepsele', a spus, atunci, procurorul DNA

Vezi și: Alegeri europarlamentare: Procesul de vot s-a încheiat. Rezultate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel