EXCLUSIV  Senator, către Iohannis: NU promulgați această lege! E o umilire a României

Senatorul Marius Marinescu trage un semnal de alarmă despre o Lege controversată care va face măcel în România.

Senatorul Marius Marinescu solicită președintelui Iohannis să nu promulge modificarea adusă Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006.

Parlamentul a adoptat Legea falconeriei prin care se dă posibilitatea vânătorii și cu păsări de pradă, care va favoriza capturarea, deținerea ilegală și braconajul!  Legea se află acum la promulgare, la președintele Klaus Iohannis. Fac un apel către președinte să nu o promulge, să o trimită înapoi în Parlament pentru reexaminare. Sunt convins că va pica această inițiativă legislativă pentru că trebuie să dea un punct de vedere Guvernul! Executivul va ține cont de avizul negativ al Poliției Animalelor recent înființată.

Expun 3 motive pentru care Legea falconeriei trebuie să pice:

1. Pe de o parte, contravine Legii Marinescu de protecție a animalelor, care interzice deținerea de animale sălbatice. Acestea le pot deține doar grădinile zoologice sau persoanele care găsesc un animal abandonat și îl țin cu acordul medicului veterinar, sub asistență medicală, până se însănătoșește.

2. Aceasta lege este criminală deoarece vânătoare cu păsări de pradă este la fel de periculoasă ca și vânătoarea cu arme de foc. Prin urmare, vor dispărea multe specii de păsări și animale. Au dispărut în jur de 30 de specii de animale în România, iar în ultimul timp au dispărut dropia și marmota din România. Se distruge ecosistemul!

3. Este o umilire a României. Au ajuns miliardarii din Europa să fie aduși de afaceristul Ion Țiriac să măcelărească animalele. Vin bogătașii din Italia și împușcă ciocârliile. Regele Juan Carlos a împușcat cele mai frumoase animale, urși, cerbi și nu numai. Acești miliardari nu mai au voie să vâneze în țările lor și vin aici să facă măcel! Politicienii vânători au transformat România, din acest punct de vedere, într-o țară bananieră! Dacă ar fi promulgată această Lege ar veni și bogătașii din țările arabe să vâneze cu păsări de pradă, precum șoimul sau acvila (falconeria este o tradiție în țările lor). De exemplu, acvila omoară și animale mari precum căprioara. a subliniat Marinescu.

Federația pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) face un apel către președintele Klaus Iohannis să nu promulge Legea falconeriei, să o trimită înapoi în Parlament! De asemenea, cerem și premierului Ludovic Orban să interzică vânătoarea! Vânătoarea nu este un sport, ci o crimă! a concluzionat senatorul Marius Marinescu, președintele fondator al FPAM și autor al Legii de protecție a animalelor, pentru DC News.

Mai mult, Societatea Ornitologică Română (SOR) consideră că legalizarea falconeriei ar fi o gravă eroare şi atrage atenţia asupra efectelor negative pe care le poate produce această modificare legislativă. SOR  solicită preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge modificarea adusă Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr.407/2006, care poate avea un impact considerabil asupra speciilor protejate şi care nu îşi găseşte în fapt o justificare concretă, alta decât a servi intereselor unui grup restrâns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel