Senat. Discuții între Tăriceanu şi vicepremierul qatarez

Necesitatea consolidării relaţiilor economice a constituit una dintre temele abordate, joi, de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe al Statului Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, aflat într-o vizită oficială în România.

Potrivit unui comunicat al Senatului transmis joi AGERPRES, preşedintele Senatului a apreciat nivelul bun al cooperării bilaterale dintre cele două state şi perspectivele consolidării acesteia prin contacte la nivel înalt şi prin oportunităţile oferite de diplomaţia parlamentară.

"Oficialul român a subliniat necesitatea consolidării relaţiilor economice şi a exprimat interesul României pentru promovarea în continuare a cooperării dintre cele două state, precizând că există încă un potenţial neexplorat în domeniul investiţiilor şi al schimburilor comerciale. Preşedintele Senatului a arătat că România deţine un avantaj comparativ în regiune în domenii precum agricultura, energia regenerabilă, petrol şi gaze, IT, industria de apărare, turism şi ape minerale şi a afirmat că investiţiile în ţara noastră ar aduce beneficii ambelor economii. De asemenea, Tăriceanu a subliniat că România este pregătită să avanseze cooperarea sectorială cu Qatar în domenii de interes comun şi să dezvolte proiecte bazate pe parteneriatul public-privat", se arată în comunicat.

Preşedintele Senatului a mai precizat că statul Qatar reprezintă un partener strategic important şi că există toată deschiderea pentru consolidarea suplimentară a relaţiei substanţiale existente.

Totodată, oficialul român a evidenţiat preocuparea existentă la nivelul UE faţă de efectele negative ale crizei din Golf, exprimând susţinerea României pentru demersurile internaţionale de mediere a crizei şi a menţionat că, în timpul Preşedinţiei României a Consiliului UE au fost urmărite îndeaproape evoluţiile politice şi de securitate din regiunea Golfului şi susţinute eforturile UE de promovare a păcii şi stabilităţii în regiune.

În încheiere, preşedintele Senatului a arătat că încurajează şi sprijină toate formele de dialog politic, ca mijloc de abordare a problemelor, pentru formularea unui răspuns cât mai adecvat la provocările regionale şi internaţionale, în special cele privind lupta împotriva extremismului violent şi a radicalizării, se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel