Şeful Rezervei Federale din Dallas:SUA au nevoie de majorarea numărului de imigranţi pentru a stimula creşterea economiei

Propunerile de limitare a imigraţiei vor afecta creşterea economiei americane, în zonele în care forţa de muncă existentă creşte mai lent deoarece populaţia îmbătrâneşte, a afirmat joi preşedintele Rezervei Federale din Dallas, Robert Kaplan, transmite Reuters.

"Dacă te gândeşti la creşterea economiei şi la reducerea numărului de imigranţi, aceste două lucruri nu merg împreună...trebuie să creştem forţa de muncă", a declarat Kaplan.

El a sugerat că SUA ar trebui să ia în considerare reforme prin care să permită majorarea numărului de imigranţi, în funcţie de calificările care se cer pe piaţa forţei de muncă.

"Comerţul şi imigraţia reprezintă oportunităţi deosebite pentru ca SUA să crească mai rapid deoarece se opun ameninţărilor", a explicat oficialul Rezervei Federale din Dallas.

Conform estimărilor de joi ale Departamentul american al Comerţului, în trimestrul doi din 2019 economia SUA a încetinit, iar analiştii avertizează că tendinţa va persista şi în următoarele luni, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a crescut în ritm anual cu 2% în perioada aprilie-iunie 2019, faţă de un avans de 3,1% în primele trei luni din acest an. Economiştii se aşteaptă la o expansiune de 2% în trimestrele trei şi patru din 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel