Şeful Parchetului Militar Bucureşti o contrazice pe Carmen Dan. Nouă răsturnare de situație - update

Rodica Mitu / 14 aug 2018 / 12:11 Salveaza PDF Comentarii
Carmen Dan
Descriere foto: Carmen Dan

Prim-procurorul Parchetului Militar Bucureşti, Ionel Corbu, a declarat marţi că la protestul de vineri din Piaţa Victoriei nu a fost prezent niciun procuror militar în centrul de comandă al Jandarmeriei.

'În primul rând, vreau să vă comunic faptul că în data de 11 august, după-amiaza, s-a primit o solicitare din partea Direcţiei Jandarmeriei a Municipiului Bucureşti. S-a şi răspuns, în sensul că acest demers de a desemna un procuror să facă parte din Centrul de comandă mobil înaintat excede competenţelor profesionale şi deontologiei', a precizat Ionel Corbu. Întrebat de jurnalişti dacă pe data de 10 august a fost prezent un procuror militar în dispozitivul de coordonare al Jandarmeriei, Ionel Corbu a declarat: 'Vă asigur că nu. De la Parchetul Militar Bucureşti nu a fost niciun procuror care să facă parte din Centrul mobil de comandă înaintat'. De asemenea, el a fost întrebat dacă, din punct de vedere legal, trebuia să participe un procuror. 'Sub nicio formă', a răspuns şeful Parchetului Militar Bucureşti.

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marţi că întreaga coordonare a intervenţiei jandarmilor în Piaţa Victoriei din seara de 10 august s-a desfăşurat sub supravegherea unui procuror militar.  

 

Update: Jandarmeria Capitalei contrazice conducerea Parchetului Militar, precizând că la protestul de vineri a fost prezent în Piața Victoriei un procuror.

"În data de 10 august a.c., în Piața Victoriei, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București. Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piața Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât și în zona dispozitivelor alaturi de reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și autorităților publice centrale și locale", transmite Jandarmeria Capitalei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26