EXCLUSIV  Ședință coaliție guvernare. Se clatină scaunul lui Câciu? Propunerea lui Cîțu privind banii românilor - surse

Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro
Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro

Se clatină scaunul de ministru al lui Adrian Câciu!

Marți, 22 februarie, liderii coaliției de guvernare vor avea o întâlnire.

Conform surselor DCNews, în ședința coaliției de astăzi, Florin Cîțu își va susține măsurile privind reducerea CAS și TVA. În plus, va susține orice scădere de taxe și contribuții, precum reducerea accizei la carburant, dar numai dacă estimările pozitive pe subiect ale ministrului de Finanțe se adeveresc. Dacă nu se adeveresc, Adrian Câciu trebuie să plece acasă, spun aceleași surse politice. În schimb, PNL garantează pentru efectele pozitive economice ale măsurilor propuse de partid.

VEZI ȘI: Propunerea PNL în ENERGIE. Pact până în 2026- surse

Conform surselor DCNews, PNL are conturată o strategie pe termen scurt și mediu. Partidul Național Liberal va propune membrilor coaliției prelungirea compensării facturilor și pentru luna aprilie 2022. În același timp, liberalii cer pact pe energie până în 2026, prin care o sumă fixă să fie investită în energie anual. 

preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că  în ședința de marți va fi prezentat actul normativ cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale pentru următoarea perioadă.

”Am văzut prezentarea făcută succint de premierul Nicolae Ciucă şi mă bucur că aproape toate propunerile PSD făcute încă din luna ianuarie şi prezentate şi de purtătorul de cuvânt la sediul partidului, prezentate şi de noi în şedinţa de coaliţie atunci când s-a decis să se vină cu ordonanţa de urgenţă pe lunile februarie şi martie, se vor regăsi în viitorul act normativ pe care o să îl propună Guvernul. (...) Haideţi să vedem forma finală, am înţeles că astăzi prim-ministrul are o şedinţă interministerială unde să îşi aibă tot tabloul şi în cursul zilei de mâine vom avea o întâlnire de coaliţie unde ni se va prezenta acest document, ori de premier, ori de ministrul Energiei”, a spus Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Mai mult decât atât, Ciolacu susține că ”este evident pentru toată lumea că s-a făcut o liberalizare a preţurilor haotică”, neluându-se însă în calcul o eventuală criză energetică. Mai multe vezi aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel