Secretarul general al NATO vine în România

Ministrul român al Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a adresat secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, invitația de a efectua o vizită oficială în România în cursul anului 2016, anterior Summit-ului de la Varșovia, invitație acceptată de înaltul oficial, a informat, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

"Secretarul General al NATO a apreciat rolul substanțial al României în cadrul Alianței, arătând că și-a consolidat profilul unui Aliat de încredere, care asigură contribuții conceptuale și operaționale relevante pentru securitatea euro-atlantică. Jens Stoltenberg a apreciat în mod deosebit continuarea, și în 2016, a participării substanțiale a României în Afganistan, precum și angajamentul României de a spori bugetul alocat apărării", se arată într-un comunicat MAE.

Potrivit sursei citate, Lazăr Comănescu a susținut consolidarea securității și stabilității flancului estic al NATO, evocând în acest sens Declarația finală a reuniunii șefilor de stat din Europa Centrală și de Est, organizată la București pe 4 noiembrie. În perspectiva Summit-ului Aliat din Polonia, din iulie 2016, șeful diplomației române a apreciat ca necesară implementarea completă a Planului de acțiune al NATO pentru creșterea capacității operaționale/Readiness Action Plan (RAP). De asemenea, a subliniat că NATO trebuie să acorde o importanță sporită unei abordări strategice în regiunea Mării Negre și continuării măsurilor de adaptare a NATO pentru descurajarea factorilor de risc. În plus, a evidențiat importanța unei abordări echilibrate din partea Alianței în răspunsul la provocările din Est și din Sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel