Secretarul de stat american Mike Pompeo se declară pregătit să meargă la Teheran

Secretarul de stat american Mike Pompeo s-a declarat joi pregătit să se deplaseze la Teheran, arătându-se de asemenea dispus să apară la televiziunea iraniană ''pentru a avea şansa'' de a se adresa direct poporului iranian, transmit AFP şi dpa.

Întrebat de Bloomberg TV despre posibilitatea de a ajunge cândva în capitala Iranului, Pompeo a răspuns: Cu siguranţă, înainte de a adăuga că ar merge în mod voluntar acolo.

Oficialul american a mărturisit că i-ar plăcea să meargă la Teheran pentru a se adresa direct poporului iranian, pe fondul creşterii tensiunilor între SUA şi Iran.

Aş saluta şansa de a mă adresa direct poporului iranian. Mi-ar plăcea să am şansa de a merge, nu pentru a face propagandă, ci pentru a-i spune poporului iranian adevărul despre ce a făcut conducerea de la Teheran şi cum a fost afectat Iranul de acest lucru, a explicat Mike Pompeo.

El a susţinut noile sancţiuni impuse recent Iranului, parte a campaniei de presiune maximală prin care SUA încearcă să schimbe politica externă a Teheranului prin constrângeri economice. Încercăm să aplicăm o presiune suficientă pentru a arăta conducerii iraniene că nu merită plătit costul şi pentru a o convinge că dacă se comportă pur şi simplu ca o ţară normală atunci iranienii pot trăi o viaţă normală, a subliniat secretarul de stat american.

SUA s-au retras anul trecut din acordul internaţional privitor la programul nuclear iranian, document semnat în 2015, şi au impus o serie de sancţiuni Teheranului.

În luna iunie, Iranul a anunţat că desfăşoară activităţi de îmbogăţire a uraniului şi că îşi creşte stocul de uraniu slab îmbogăţit peste nivelul convenit cu comunitatea internaţională în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel