Sebastian Lăzăroiu, mirat că William Brânză candidează pentru ARD

Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu nu-și poate explica prezența deputatului PDL de diaspora William Brânză pe listele ARD și se întreabă dacă acesta va fi și votat, mai ales după ce a declarat că pe listele permanente nu au ce să caute românii domiciliați în străinătate.

"Ăsta candidează pentru ARD? Va fi și votat?", a scris pe Facebook, Sebastian Lăzăroiu. Surpriza candidaturii lui William Brânză pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie pe lista Alianței România Dreaptă este cu atât mai mare pentru consilerul prezidențial,  care își amintește declarația deputatului democrat-liberal de diaspora privind prezența românilor din străinătate pe listele permanente la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

"William Brânză: "Cei domiciliaţi în străinătate nu au de ce să fie pe listele permanente dacă ei nu mai figurează în România. Au drept de vot, nu le ia nimeni acest drept, dar nu sunt incluşi în cvorum. Nu e niciun fel de discriminare pentru că votul nu le este ignorat. E normal ca din moment ce ai renunţat la domiciliul din România să nu mai fii pe listele permanente." 13 august, Gândul", și-a explicat Lăzăroiu uimirea pe pagina de socializare.

De altfel, la vremea respectivă, alături de William Brânză, au existat și alți membri PDL care susțineau că nu trebuie să se facă o confuzie între domiciliu şi reşedinţă.

Inițial, William Brânză, deputat de diaspora, nu a trecut testul Comisiei de Etică a Alianţei România Dreaptă, numele sâu figurând printre cel 32 de candidaţi respinşi de comisia Monicăi Macovei.

Cu toate acestea, liderul PDL Vasile Blaga a afirmat, miercuri, că există și cazuri unde contestaţiile, după analiza Comisiei de Etică a ARD, au fost admise, dând exemplul lui Viorel Badea şi William Brânză din Diaspora. ,,Ne-am uitat, au fost nişte articole în presă este adevărat, practic au fost nişte poziţii reciproce ale lor, dar am considerat că nu sunt probe ca să nu poată să candideze”, a precizat Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel