Se înființează Partidul Bănățanilor. Statutul Politic este redactat, dar caută imn și blazon

Un nou partid pe scena politică din România. Timișoreanul Iancu Radomir-Gherman a demarat înființarea Partidului Bănățanilor, care militează pentru regionalizare și descentralizare și promoveaza "rânduiala bănățeană". 

Noul partid și-a redactat deja Statutul Politic, iar acum este în căutarea imnului şi a blazonului. "Noi suntem vocea Rânduielii Bănăţăne!", este sloganul PB, scrie ziuadevest.ro.

Mesajul postat de inițiator pe pagina este următorul:

"Noi, cei care ne adresam dumneavoastra acum, suntem datornicii Randuielii Banatane si cu sau fara voia dumneavoastra ne vom plati datoriile . Noi suntem cei care vrem sa traim banataneste in Banat - indiferent daca ne-am nascut aici sau ne-am asezat aici; Noi nu facem deosebiri intre etnii si religii si avem drept cod de comportament social si de munca Randuiala Banatana. Prin Noi vorbesc generatiile care au facut din BANAT o regiune cu cel mai inalt nivel de dezvoltare economica si sociala din aceasta parte de Europa ; prin noi vorbesc cei care au facut - acum mai bine de un secol - cercuri literare si reviste in satele banatane; prin noi vorbesc cei care au facut industrie grea in Banatul Montan intr-o vremea cand intr-o buna parte din Europa nu se cunostea cuvantul industrie; prin noi vorbesc cei care au facut - primii - canale navigabile si agricultura 'dupa metoda' si cei care au aprins prima lampa electrica din Europa in Capitala Banatului, Timisoara; prin noi vorbesc cei care s-au opus miticizarii Banatului in perioada interbelica; prin noi vorbesc cei care s-au zbatut sa pastreze Banatul profund occidental in epoca bolsevico-comunista; prin noi vorbesc cei pe care i-au vanat bolsevico-comunisti ca pe niste fiare; prin noi vorbesc cei deportati in Rusia si in baltile Baraganului; prin noi vorbesc cei alungati peste hotare; prin noi vorbesc cei vanduti precum vitele in Israel sau Germania; prin noi vorbesc cei care au trecut cu greu granita spre Democratie, dar si cei care au fost ucisi, torturati si incarcerati pentru ca voiau sa fie Liberi; prin noi vorbesc cei care au spus - la Timisoara, Lugoj, Resita, Caransebes ..... - in Decembrie 1989: DESTUL! si au iesit cu mainile goale in fata tancurilor Puterii bolsevico-comuniste; prin noi vorbesc cei care s-au opus si se opun neo-bolsevico-comunistilor care au prins fraiele Romaniei dupa 1989; prin noi vorbesc cei care s-au stabilit in Europa, America sau Australia si sunt atenti la tot ce tine de pastrarea Randuielii Banatene in Banat; prin noi vorbesc cei care vor sa faca regionalizare dupa regiunile istorice; prin noi vorbesc cei care vor sa desfiinteze judetele trasate pentru a distruge regiunile istorice din Transilvania si Banat; prin noi vorbesc cei care vor descentralizare administrativa si fiscala; prin noi vorbesc, deoarece Noi suntem vocea Randuielii Banatane".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel