Scrisoare către Scripcaru. Mesaje ȘOCANTE scăpate în presă

Colectivul de protestatari ai Teatrului "Sica Alexandrescu" a transmis o scrisoare către primarul George Scripcaru.

"Situaţia teatrului din Braşov este una critică din cauza lipsei imparţialităţii concursului pentru ocuparea postului de manager al teatrului. În luna septembrie 2016 a fost organizat un concurs "spectacol" doar pentru a justifica numirea domnului Dan Marius Zarafescu. La interviul din mai 2016, ultima probă din concurs, a obţinut nota 5,45, iar în septembrie a obţinut 9,21. În septembrie, comisia condusă de către doamna Beatrice Rancea a preferat să laude lucrarea depusă, în loc să pună întrebări candidatului, aşa cum prevede legea.

Actorii teatrului din Braşov au asistat la simulacrul de interviu din septembrie 2016 şi au decis să suspende reprezentaţiile până la remedierea situaţiei.

Din păcate, am constatat recent că situaţia este mai gravă decât cele expuse mai sus. În mai 2016, în momentul în care a aflat că este respins la concurs, domnul Dan Marius Zarafescu a decis să conteste rezultatul şi să trimită mesaje abominabile tuturor membrilor comisiei: Adrian Găzdaru, managerul Teatrului Excelsior Bucureşti, Attila Gasparik, managerul Teatrului Naţional Târgu Mureş, Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti" Brăila, Carmen Stanciu, prorector U.N.A.T.C „I.L. Caragiale" Bucureşti. Cu toţii au primit mesajele incendiare de mai jos, care conţin injurii, ameninţări şi blesteme. Oamenii din comisia din mai 2016 au decis în unanimitate să facă publice mesajele primite şi ne-au transmis că braşovenii merită mai mult.

Aceste mesaje au fost trimise în noaptea de 26 mai şi dimineaţa de 27 mai 2016.

Mai jos găsiţi aceste mesaje şi ne cerem scuze de pe acum pentru limbajul incalificabil.

"Sunteti experti in management... Cum ti-ai respectat colectivul artistic dl Sabados demonstrand ceea ce nu vei fi niciodata?!: REGIZOR"

"Daca cumva, candva, veti avea necazuri in viata voastra, sa va aduceti aminte ca v-ati batut joc de sufletul si viata mea. Dumnezeu sa va ierte pe voi si familia voastra! Cu MAXIMA mila! Sper sa nu treceti NICIODATA prin ce trec eu... Acum. Punct. E vremea MERCENARILOR..." "Sunteti expert in management dl Gasparik?!"

"Adi, te crezi expert in management?! "Prietene", nu vei fi niciodata. Intrebarile tale erau din alta lume. Exact ca cele puse de Sabados.Scadenta pentru tine s-ar putea sa vina mai repede decat gandesti. E o gluma proasta. Sa dormi in pat cu Goga si Bors... Toata viata ta. E trist si e lumea romaneasca pe care o avem si o meritam... Ar trebui sa fiti adunati pe un stadion de 420.000, comunitatea din BV, si sa fiti impuscati... Sunteti oameni?! VOI?!!!"

"Imipermitetisavaspuncasuntetia ccidentecomunitare?! numeritatinicirespectulminimde spatiuintrecuvinte... epreapretios.sa- lconsumpentrujustificatesidemo nstrateaccidentegenetice?! dacaavetisangeininstalatiesiav etiremuscarinueraextremde... umansavaurcatiinmasinasavabaga tipulaincei600deleiingogasibor ssisaopritilasinaiasisasavurat ifrumuseteacurataavietii? ocafeabunaobarfaieftinasiuncac atdevorba...bineticluita. sivascoteatiexpertiinmanagemen t...sipremiilagalau..."

"Puneti bine cei 600 de lei. Aveti grija cum ii cheltuiti! S-ar putea sa aveti nevoie de ei... Cu drag,"
"Aveti grija pe unde mergeti. Dvs si familia dvs! Ce mancati! Ce beti! Ce aer respirati. Atentie la boli grave... Dumnezeu sa va apere! Cu prietenie..."

Pentru noi este edificator.

Întrebările pe care dorim să le adresăm tuturor destinatarilor acestei scrisori deschise sunt următoarele:
Ce părere aveţi, doamnă Beatrice Rancea? Ce părere aveţi, domnule Emil Boroghină? Ce părere aveţi, domnule Mircea M. Ionescu? Sunteţi oameni de teatru.

Ce părere aveţi, domnule primar George Scripcaru? Ce părere aveţi, domnule viceprimar Costel Mihai? Prin funcţiile dumneavoastră sunteţi obligaţi să vegheaţi la buna calitate a vieţii braşovenilor. Ce părere aveţi, doamnelor şi domnilor consilieri?

[citeste si]

Oare un astfel de comportament şi un astfel de limbaj sunt potrivite pentru OMUL care va ocupa postul de manager al teatrului?

Oare un om care scrie şi gândeşte în acest mod poate fi răspunzător pentru destinele altor oameni? Poate reprezenta administrativ dar şi din punct de vedere al imaginii o instituţie de cultură?

Oare Primăria Braşov îşi poate permite să lege imaginea ei şi imaginea Teatrului „Sică Alexandrescu" de imaginea unui om cu intenţii criminale?

Solicităm în continuare să fie date publicităţii înregistrările celor două interviuri la care a participat domnul Dan Marius Zarafescu: cel din mai 2016, când a obţinut nota 5,45, şi cel din septembrie 2016, când a obţinut nota 9,21", au transmis actorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel