EXCLUSIV  Școala de șoferi pe vremuri vs. prezent. Titi Aur: Asta se făcea pe timpul meu / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre pregătirea teoretică a viitorilor șoferi.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă și siguranță rutieră, a explicat, la emisiunea DC Conducem, la DC News, diferența fundamentală între cum se făcea școala de șoferi pe vremuri și cum se face în prezent.

„Școala de șoferi, pe timpul meu, însemna să mă duc la teorie și să vină profesorul de legislație care lua articole din lege și le prelucra, dar nu în sensul că trebuie să înveți articolul respectiv, ci în sensul „Hai să-ți spun de ce e așa!“. Profesorul îți explica pe de o parte că articolul X din lege nu-ți dă voie și te sancționează, dar pe de altă parte îți arăta ce poți să pățești și care e motivul real pentru care a fost formulat acel articol“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video

„Acest lucru nu se mai face. Acum se trece foarte repede prin teorie și maxim 50% dintre cursanți sunt prezenți la respectivul curs. Majoritatea sunt îndrumați, dar oricum dacă nu sunt îndrumați de școală, completează chestionare până când le învață mecanic. Ei știu răspunsurile în funcție de cum arată întrebarea.

Aproape sigur, dacă facem acum un sondaj, vor fi unii care vor spune că indicatorul X e de la întrebarea 46, punctul b). El așa a învățat indicatorul, el nu știe de ce e triunghi, de ce e rotund șamd. El doar știe că e așa! Sau dacă vede la intersecție un octogon alb, pentru că s-a decolorat, nici nu-l bagă în seamă. STOP-ul este singurul care este octogon, dar el nici nu își dă seama. Aceste lucruri nu se învață.

Triunghiurile sunt de atenționare, rotundul de interzicere iar pătratul de informare. Așa trebuie plecat ca să înțelegi, or, în prezent, nu se învață așa“, a spus, la DC News, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel