Școala care lasă repetenți elevii care se automutilează

Elevi in clasa
Elevi in clasa

Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă după ce a descoperit în regulamentul intern al unei școli că elevii sunt lăsați repetenți dacă se automutilează. 

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) trage un semnal de alarmă cu privire al o școală care lasă repetenți elevii care se automutilează. Se întâmplă la Școala Gimnazială ”Gheorghe Lazăr” din comuna Corbu, județul Constanța. 

Regulamentul unității de învățământ prevede sancţionarea cu 5 puncte scăzute la purtare a elevilor care se automutilează.

”La art. 141 din regulament, transmis către AEC ca urmare a unei solicitări de informaţii de interes public, este prevăzut "nomenclatorul actelor de violenţă". Printre alte prevederi, la partea a 4-a a acestui tabel, punctul 4, se regăseşte fapta de "automutilare", pedepsită cu scăderea a 5 puncte la purtare”, se arată într-un comunicat de presă. 

Asociația Elevilor, semnal de alarmă

”Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că automutilarea apare, de cele mai multe ori, în rândul elevilor, ca urmare a unor probleme sociale, precum bullying-ul, situaţia familială şi altele, starea psihologică a persoanei fiind deteriorată. În aceste cazuri, este absolut necesară intervenţia urgentă a instituţiilor abilitate şi familiei în momentul identificării comportamentelor de automutilare, astfel încât elevul să poată fi ajutat să depăşească această stare psihologică din ce în ce mai des întâlnită în rândul tinerilor.

Este evident cinismul conducerii unităţii de învăţământ care, în loc să se aplece asupra rezolvării acestei probleme, în prevenirea şi combaterea ei, alege să pedepsească elevii ce suferă de ea. Amintim că scăderea notei la purtare sub 6 duce la repetarea anului şcolar, în această situaţie fiind nejustificată, putând chiar să agraveze situaţia elevului şi să-l determine la acţiuni din ce în ce mai riscante. Suntem de părere că dacă un astfel de incident se întâmplă, persoanele din conducerea şcolii ar fi autori morali şi ar trebui sancţionaţi chiar şi penal”, precizează reprezentanții AEC. 

Anchetă în acest caz

Mai mult, Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită deschiderea unei anchete. 

”Pentru evitarea unui astfel de incident, solicităm directoarei unităţii de învăţământ, prof. Elena Badea, să propună de urgenţă în cadrul Consiliului de Administraţie modificarea acestei prevederi. Totodată, solicităm inspectorului şcolar general, Sorin Mihai, să dispună de urgenţă o anchetă în cazul persoanelor care au propus şi aprobat această formă a regulamentului şcolar”, mai susține AEC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel