EXCLUSIV  Legea campanii electorale, schimbată drastic. Drăghici: În capcană, la limita legii

Campanie electorală
Campanie electorală

Mircea Drăghici, invitat special la DCNews Live, a vorbit despre schimbarea legii de finanțare a partidelor politice și campaniilor electorale. 

Schimbare lege finanțare campanii electorale. Deputatul PSD, Mircea Drăghici, susține că a schimbat legea finanțării partidelor politice și campaniilor electorale din cauza faptului că partidul acumula foarte multe datorii, iar tot mai multe partide se întreceau în a achiziționa orice fel de obiecte pentru a inscripționa sigla sau sloganul său.

În 2011 am reușit să schimb cu Comisia de Cod Electoral să schimbăm legea de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale din temelii. Am implementat din 12 recomandări GRECO, 9 satisfăcător și bine și numai 3 parțial. 

Am simțit nevoia pentru că am devenit trezorierul PSD și, după fiecare campanie electorală, acumulam datorii, ceea ce pe mine nu mă făcea să mă simt confortabil. Era o întrecere între partide în a achiziționa cizme, mânuși, fulare, fesuri, geci, orice pe care putea fi inscripționată sigla partidului sau un slogan. Am spus că nu este bine să continue această competiție în atragerea de fonduri, foarte mulți cădeau în capcana de a atrage fonduri și la limita legii. Cam toți candidații au vrut să atragă aceste fonduri.

Am luat aceste recomandări și am tăiat de la sponsori, i-am lăsat șansa candidatului să vină cu resurse proprii, chiar și bani împrumutați, pe care să îi depună în contul de campanie, să dovedească faptul că au fost obținuți legal, cheltuiți legal, iar după aceea statul să îi înapoieze această sumă și asta limitată din punct de vedere financiar. Drastic, pentru că tocmai asta voiam, nu îmi doream să mai văd pe toate blocurile din România, când intra un turist, era îngrozit că nu putea să vadă semnalizările rutiere pentru că erau acoperite cu tot felul de materiale promoționale sau ce găsea partidul să înnebunească trecătorul agresându-l vizual., a povestit Mircea Drăghici la DCNews.

Răspunsul integral poate fi urmărit AICI


Vezi și: Mircea Drăghici, atac la mitingul diasporei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel