Scandalul puilor "colorați", provocat de șeful ANPC. Emil Dumitru: Constantinescu habar nu are despre sectorul avicol! Scade încrederea în produsul românesc

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Deputatul PNL Emil Dumitru intervine în scandalul puilor "colorați" și spune că Emil Constantinescu nu avea competențe pentru a face astfel de declarații.

Emil Dumitru, vicepreședinte în Comisia de Agricultură din Camera Deputaților, a vorbit despre scandalul puilor "colorați", după acuzaţiile lansate de Horia Constantinescu, șeful ANPC. Deputatul PNL spune că președintele ANPC nu avea competențe pentru a face astfel de declarații.

"Regret că o autoritate care nu are competențe în controlul sănătății animalelor s-a exprimat în maniera în care s-a exprimat pentru că ANPC-ul nu are în primul rând date despre modul în care se face, pe de o parte, autocontrolul în fermă și controalele oficiale făcute de Autoritatea Sanitară Veterinară. Sectorul agricol din România este printre puținele sectoare din zootehnia României care produce autosuficiență de consum, practic este un sector performant", a declarat Emil Dumitru, în cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Ce trebuie să știm despre puii "vopsiţi". Alexandru Cîrîc, ICA: Nu sunt colorați precum ouăle de Paște

Emil Dumitru: Constantinescu habar nu are despre sectorul avicol

Cât despre unele cazuri în care a fost depistată carne importată din alte țări care ar fi fost vopsită, acesta a spus: "Acele produse au fost retrase de la comercializare. ANVSA-ul are atât laboratoare specializate cât și personal instruit care să poată să verifice toată trasabilitate produselor. Practic, în anul 2023, după știința mea, au fost peste 3500 de controale doar pe ceea ce înseamnă Salmonella, ce înseamnă controlul oficial la pasăre.

Cred că este nedrept față de crescătorii de păsări din România care produc carne de pasăre sănătoasă pentru consumatorul din România, să aruncăm asupra întregului sector o anatemă care practic nu fac altceva decât să decredibilizeze producția autohtonă de carne de pasăre. Nu îi dă dreptul domnului Constantinescu nici legislația europeană, nici legislația națională, să aibă astfel de exprimări în spațiul public pentru că dumnealui habar nu are despre sectorul avicol și nici nu are atribuții de verificare și de control pe ceea ce înseamnă sănătatea animalelor".

"Astfel de exprimări nu fac altceva decât să scadă încrederea în produsul românesc"

Totodată, Emil Dumitru a anunțat că săptămâna viitoare vor fi chemați atât reprezentanții ANPC, cât și cei ai ANSVSA, pentru a lămuri această situație. 

"Săptămâna viitoare cu siguranță vom chema atât ANSVSA-ul, cât și ANPC-ul, să lămurim în primul rând consumatorul pentru că astfel de exprimări nu fac altceva decât să scadă încrederea în produsul românesc, ori oamenii care activează în sectorul avicol au făcut eforturi substanțiale, au făcut investiții și ne plângem tot timpul că România exportă cereale și nu transformă materia primă în carne și lapte și când ajungem la un grad de autosuficiență încercăm să le dăm în cap fermierilor noștri. Lucrul acesta este inacceptabil", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel