Scandalul gunoaielor - Sectorul 1. Şedinţă extraordinară la CL. Clotilde Armand ar putea fi mandatată se reprezinte CL în dosarul cu Romprest

Scandalul gunoaielor - Sectorul 1. Şedinţă extraordinară la CL. Clotilde Armand ar putea fi mandatată se reprezinte CL în dosarul cu Romprest / Foto Agerpres
Scandalul gunoaielor - Sectorul 1. Şedinţă extraordinară la CL. Clotilde Armand ar putea fi mandatată se reprezinte CL în dosarul cu Romprest / Foto Agerpres

O şedinţă extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 1 a fost convocată pentru marţi, la ora 12,00, pe ordinea de zi figurând un singur proiect de hotărâre prin care primarul Clotilde Armand ar putea să fie mandatată să reprezinte CL Sector 1 în dosarul cu Romprest. 

Proiectul vizează însuşirea cererii de chemare în judecată ce constituie obiect al dosarului nr. 12115/3/2021 şi mandatarea primarului Sectorului 1 în vederea reprezentării CL Sector 1 în dosarul respectiv şi în orice demers judiciar care are ca scop exercitarea dreptului de control privind modul de formare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului public de salubrizare, în conformitate cu hotărârea nr. 128/24.06.2021 a CL Sector 1. Astfel, potrivit proiectului, se însuşeşte cererea de chemare în judecată ce constituie obiect al dosarului nr. 12115/3/2021.

Totodată, se ratifică actele întocmite de primarul Sectorului 1, prin reprezentant convenţional, în numele CL Sector 1, în cadrul dosarului menţionat. Primarul Sectorului 1 va fi mandatat să reprezinte CL Sector 1 în dosarul respectiv în toate fazele procesuale, inclusiv pentru exercitarea căilor de atac, ordinare şi extraordinare, şi va fi exercitat direct sau prin reprezentant convenţional, în condiţiile legii.

De asemenea, potrivit proiectului, primarul Sectorului 1 este mandatat să promoveze orice demers judiciar care are ca scop exercitarea dreptului de control privind modul de formare a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului public de salubrizare, în conformitate cu hotărârea 128/24.06.2021 a CL Sector 1.

În raportul de specialitate este invocat faptul că prin sentinţa civilă nr. 2024/23 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 12115/3/2021, Tribunalul Bucureşti a dispus: 'Admite excepţia lipsei calităţii primarului Sectorului 1 de reprezentant al CL Sector 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele CL Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant'.

'Pentru a acoperi lipsa calităţii de reprezentant al primarului, se poate proceda la însuşirea cererii de chemare în judecată şi a actelor de procedură încheiate de primarul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, operând, în acest fel, o ratificare a actelor juridice efectuate de primarului Sectorului 1, în numele autorităţii publice deliberative care nu are atribuţii de reprezentare în faţa instanţelor de judecată', prevede documentul, conform Agerpres.

Scandalul voturilor fraudate de la Sectorul 1

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre alegerile fraudate din Sectorul 1, în contextul noilor imagini difuzate în presă, în care Clotilde Armand apare în sala de numărare a voturilor.

„Aveți scandalul ăsta care a bubuit, cu imaginile de la Sectorul 1. Vedeți că autoritățile statului nu au mișcat un deget. Sunt foarte jenate și caută să vadă cum au ajuns înregistrările la România TV.  Să nu îi ia iar cu autocarul, cum i-a mai luat iar acum 5 ani, încălcând toate regulile jurnalismului mondial, pentru că jurnalistul nu este obligat să își dezvăluie sursele.

Există o impunitate autentică, oamenii ăștia fac ce doresc ei și nu doresc să îi deranjeze nimeni. Unul dintre posibilii inculpați acolo, domnul Dan Barna, președinte USR-PLUS zice că miercuri îi cheamă pe procurorii de la SIIJ la CSM. Adică unul care e posibil infractor are impresia că procurorii pot fi călcați în picioare. Vă dați seama unde s-a ajuns în România?", a declarat Bogdan Chirieac la România TV (Citește continuarea AICI).

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy