EXCLUSIV  SCANDAL TAROM. Ce a descoperit Corpul de Control la companie

D.C. / 24 oct 2019 / 12:56 Salveaza PDF Comentarii
TAROM
TAROM

Un control efectuat de către Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a scos la iveală, încă din anul 2016, o serie de deficienţe şi nereguli la TAROM. 

Un document intrat în posesia DC News prezintă concluziile unui control efectuat de către Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, în data de 21.03.2016. Documentul are titlul "Principalele deficienţe economice şi administrative constatate cu ocazia controlului efectuat la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom SA".

Iată ce se arată în document: 

"În baza mandatului de control nr. 3154/26.01.2016 s-a efectuat un control tematic la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române Tarom S.A. Din analiza documentelor aferente obiectivelor controlului au rezultat următoarele concluzii preliminarii:

1. Nerealizarea indicatorilor prevăzuţi în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli  aprobat pentru anii 2014,2015.

2. Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 nu a fost fundamentat pe baze reale.

3. Nerespectarea prevederilor Codului Muncii şi ale Regulamentului  Intern în ceea ce priveşte întocmirea pontajelor şi evidenţa prezenţei  personalului Direcţiei Tehnice.

4. Nerespectarea procedurilor de angajare/recrutare, implementate la nivelul companiei.

5. Acordarea, la angajare, a unor salarii discriminatorii raportat la nivelul salariilor celorlalţi salariaţi Tarom, fără a se ţine cont de nivelul şi responsabilităţile postului şi nici de nivelul de salarizare existent în companie pentru posturi similare. 

6. Neangajarea de personal corespunzător numărului şi specializării personalului plecat din companie (ca urmare a ieşirii la pensie şi plecării voluntare)."

Întregul document poate fi citit aici. 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25