Scandal monstru la Buzău. Prefectul îl acuză de fapte penale pe comisarul-șef al Gărzii de Mediu

Carmen Ichim
Carmen Ichim

După ce cu o zi în urmă a cerut demiterea șefului Gărzii de Mediu, astăzi, prefectul de Buzău, Leonard Dimian, merge mai departe și anunță că a făcut plângere penală la Parchet și DNA împotriva lui Carmen Ichim.

 

 

Printre altele, Dimian o acuză pe șefa Gărzii de Mediu că se folosește de funcția pe care o are pentru a-i determina pe buzoienii care reclamă diverse probleme de mediu  să renunțe la  sesizările lor.  Asta deși, prin funcția pe care o deține de 15 ani, Ichim este cea care ar trebui să se asigure că natura nu are de suferit de pe urma acțiunilor diverșilor indivizi care fac profit alterând mediul.  

Dimian spune că ”protecția mediului înconjurător a devenit la Buzău doar o sintagmă abstractă, acoperită de gunoaiele care poluează solul și apele și afectează sănătatea populației.”

Prefectul Dimian acuză, practic, o rețea structurată în jurul primăriilor și, probabil, a unor oameni de afaceri și a mai multor entități de resort, rețea constituită în jurul familiei Ichim de către soțul șefei Gărzii de Mediu, fost șef al Doi și-un sfert, unitatea informativă a Ministerului Afacerilor de Interne.

Este pentru prima dată în istoria politică recentă a Buzăului, când un prefect acuză de fapte penale un  șef de instituție din subordine

Dincolo de acest scandal, un lucru se vede clar: Buzăul s-a transformat într-o cocină, în timp ce autoritățile cu rol în astfel de situații parcă nu observă munții de gunoaie.

Sunt tot mai flagrante cazurile în care mediul are de suferit de pe urma acțiunilor unor indivizi, în timp ce șefii instituțiilor care ar trebui să facă ordine și să-i tragă la răspundere pe cei care provoacă dezastre ecologice par a avea cu totul alte priorități, nicidecum asta.

Munți întregi de deșeuri animaliere, tone de gunoaie aruncate pe toate câmpurile și dealurile Buzăului, ori în apropierea cursurilor de apă, arată că cineva se face că nu vede ori e vorba de alte interese.  La Buzău, de 15 ani, există un singur organ de control a ceea ce înseamnă protecția mediului și un singur conducător, scrie Sansanews.

Dată fiind amploarea situației fără precedent iscată între Prefectură și Garda de Mediu, dar mai ales a tuturor problemelor de mediu pe care le are Buzăul și pe care oamenii le semnalează periodic, cel mai probabil se va lăsa cu demisii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel