Scandal la Bac: Un candidat a ameninţat cu bătaia profesorii asistenţi

targoviste
targoviste

Un candidat din Târgoviște, înscris la proba scrisă de matematică din cadrul Bacalaureatului, a creat un scandal imens în sala de examen şi a ameninţat cu bătaia profesorii asistenţi. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei ca absolventul de liceu să se calmeze.

Autor: Costin Munteanu

Un candidat înscris la ce-a de-a doua sesiune a Bacalaureatului, la Grupul Şcolar Nr. 4 “Constantin Brâncoveanu”, din Târgovişte, a ameninţat cu bătaia profesorii asistenţi pentru că nu au dorit să-i permită să părăsească sala de examen înainte de expirarea a cel puţin o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor la proba de matematică.

La unitatea de învătământ s-a deplasat un echipaj de poliţie deoarece profesorii nu l-au putut stăpâni pe absolventul de liceu.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa spun insă că situaţia nu a degenerat, candidatul calmându-se după intervenţia oamenilor de lege. „Am fost informat imediat de preşedintele centrului de examen. M-a întrebat dacă elevul poate părăsi sala. I-am spus că se poate să iasă din sala înainte de expirarea unei ore şi jumătate. Sunt cazuri în care elevului i se poate face rău, dar nu poate părăsi sala cu subiectele. A fost luată acestă măsură după ce, în anii trecuţi, în alte judeţe, candidaţii care au părăsit repede sala de examen au transmis răspunsuri altor candidaţi aflaţi în concurs. Candidatul dorea să părăsească sala cu subiectele. A avut o atitudine nedemnă pentru statutul său de absolvent de liceu. Situaţia a fost insă ţinută sub control”, a declarat pentru De Ce News preşedintele comisiei de Bacalaureat pe judeţul Dâmboviţa, inspectorul şcolar adjunct Ovidiu Băsceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel