Scandal în PDL: Monica Macovei cere demisia lui Ioan Oltean

PDL este în pragul unui nou scandal. Europarlamentarul Monica Macovei a cerut demisia vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean. Macovei arată spre codul etic al PDL şi începerea urmăririi penale împotriva lui Ioan Oltean, fapte care pot aduce probleme imaginii partidului.

"Ioan Oltean este vicepresedinte PDL, ia decizii pentru si in numele partidului, iar, potrivit art 103 alin 1 din Statutul partidului, vicepresedintii sunt “liderii actiunii politice si de imagine ai partidului”. Functia de conducere pe care o ocupa Ioan Oltean il obliga sa puna interesele si imaginea partidului pe primul loc", scrie Macovei pe blogul personal.

"Comunicatul DNA care anunta inceperea urmarii penale impotriva lui Ioan Oltean precizeaza ca procurorii au luat aceasta masura intrucat dl Oltean ar fi folosit „influenta sau autoritatea functiei de vicepresedinte/ secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului”.

 "Potrivit Codului etic, in cazul lui Ioan Oltean pot fi aplicabile situatiile prevazute de art. 3 alin 4.3 (“indicii temeinice privind comiterea unor fapte penale, in special fapte de corupţie, frauda, crima organizata sau alte fapte grave de natura penala, care prejudiciaza grav credibilitatea persoanei in cauza si, implicit, obiectivele asumate de partid”) si alin. 4.12 (“folosirea calitatilor oficiale de catre membrii de partid aflati in functii publice sau de conducere in cadrul partidului pentru obținerea de avantaje, de orice natura, pentru ei sau pentru altii”)."

"Respectarea Codului etic este obligatorie pentru membrii PDL", conchide Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel