SCANDAL în Justiție! Bărbat acuzat că a violat o elevă olimpică, eliberat de magistrați

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să efectueze cercetări, prin intermediul Inspecţiei Judiciare, în privința hotărârii magistraţilor Judecătoriei din Bârlad, din data de 21 ianuarie 2016, prin care au aprobat, în parte, solicitările inculpatului Spiridon Silvian Andrei, bărbatul, acuzat că a violat o elevă olimpică de 17 ani din Bârlad, reuşind astfel să obţină de la magistraţii bârlădeni dreptul de a părăsi locuinţa patru zile pe săptămână, câte patru ore şi jumătate.

"Arestat la domiciliu pe 13 ianuarie 2016 printr-o hotărâre a Tribunalului Vaslui, deși procurorul de caz a solicitat arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în ședința de judecată de ieri, printr-o atitudine extrem de blândă a magistraților, posibilul violator a fost astfel favorizat de către justiție, iar viitorii violatori încurajați de existența unor precedente.

Suntem din nou în fața unui caz care aduce grave repercusiuni asupra integrității fizice, psihice și morale a unei persoane și considerăm inacceptabilă luarea unei hotărâri de către o instanţă de judecată din România în baza unor tertipuri la care recurge un inculpat în vederea ușurării sentinței.

AID respectă independența Justiției și este cu totul alături de magistrații care înțeleg gravitatea faptelor de viol, care își desfășoară onest activitatea și care își fac datoria. Însă nu putem rămâne nepăsători la ușurința cu care abordează o parte a magistraților astfel de cazuri.

Mai mult, AID reiterează campania de realizare a planului de măsuri împreună cu Comisiile parlamentare de specialitate din cadrul Camerei Deputaților și Senatului în scopul prevenirii unor astfel de cazuri inimaginabile", se arată într-un comunicat AID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel