Scandal ambulanțe. Sorin Grindeanu: Punem carul înaintea boilor

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu reprezentanții presei despre scandalul ambulanțelor și despre următoarea întâlnire cu Ministrul Sănătății și Raed Arafat. 

”Am evitat şi eu şi i-am rugat şi pe colegii mei din Guvern să nu vorbim foarte mult despre moşteniri grele. Nu avem cum să nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie să le rezolvăm. (...) În momentul acesta pe buget nu există finanțare pentru achiziția ambulanțelor. Punem într-un fel carul înaintea boilor. E importantă și această etapă, cea legată de acest contract cadru, dar pe noi în primul rând ne interesează unde se poate derula mai repede în condiții transparente și de asemenea cum găsim sursa bugetară pentru achiziția acestor ambulanțe.”, a spus premierul.

„Mâine cu toții îmi doresc să ajungem la un punct comun, fără orgolii. Nici nu e loc de orgolii fiindcă vorbim de sănătatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie să fie cât se poate de transparente, de corecte și care să respecte legile din țara noastră. Mâine aștept argumentația astfel încât aceste proceduri în primul rând să se termine cât mai repede, să îndeplinească toate criteriile pe care le-am enunțat mai devreme și în același timp aș fi foarte interesat să găsim sursele de finanțare.”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă este o prioritate achiziţia de ambulanţe, Grindeanu a răspuns: "Bineînţeles că este (...), tocmai de aceea mă interesează şi ne interesează ca acest parc auto să fie înnoit, dar nu nerespectând toate procedurile legale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel