Șase semne care prevestesc apariția unui cutremur

emil strainu
emil strainu

Cele câteva sute de cutremure care au zguduit România în ultima vreme au adus în actualitate întrebarea potrivit căreia dacă acestea pot fi prevenite sau nu. În acest sens,  generalul Emil Străinu, specialist în radiolocaţie, a dezvăluit, după studii care s-au întins pe durata a circa 30 de ani, câteva semne care previn un cutremur.

Potrivit generalului Emil Străinu, există  şase indicatori care  pot fi folosiţi pentru a prevesti un cutremur natural și  care pot fi observaţi cu ochiul liber de către oricine, chiar şi cu 24 de ore înainte, scrie  ziarulring.ro.

 Primul indicator descoperit de general este apariţia pe cer a unor nori de tip panglică, paraleli, iar "aceştia reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică".

 Un alt semn foarte important constă în modificarea nivelului apei din fântâni, care, înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.

O nouă dovadă  este dată de către comportamentul animalelor de companie. "Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. De asemenea, peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin foarte agitate", a mai adăugat Emil Străinu.

 Indiciul următor este legat de faptul că în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

Cel de-al cincilea semn constă în apariţia, în zona seismică, pe cer, a unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă.

Ultimul indicator se referă la animalele de pământ, precum şerpi sau şobolani, care, înainte de producerea unui seism, vor ieşi din ascunzişuri şi vor fi vizibile pe pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel