Şase proxeneţi români au fost arestaţi în Franţa

Şase proxeneţi români au fost arestaţi în Franța pentru trafic de femei, pe care le obligau să se prostitueze. Acestea erau aduse în Italia, în locuinţe de "dresat", unde erau bătute, violate, torturate şi obligate să consume alcool şi droguri.

Autor: Cristina Grigoraş

Proxeneţii racolau femei din România pe care le trimiteau în Italia şi le forţau să aibă până la zece contacte sexuale pe zi. Aceste femei, ajungeau în Franța invocând motive false şi erau găzduite în condiţii mizere, în Vigneux-sur-Seine.

Zece persoane, dintre care mai mulţi membri ai unei singure familii, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, au fost arestate de poliţie în cadrul unei razii efectuate în aceasta tabără, marţi. Patru bărbaţi şi două femei au fost aduse în faţa judecătorului vineri.

În mare parte, prostituatele din Franţa provin din Europa de Est, Africa de Nord, Africa Centrala, America de Sud şi China. Acestea sunt în marea majoritate, victime ale reţelelor de criminalitate organizată, potrivit Fondation Scelles, o asociaţie care luptă împotriva prostituţiei.

"Foarte adesea, este vorba de rromi, care sunt principalele victime. Sunt circuite foarte bine rodate prin care victimele sunt aduse, cel mai adesea întâi în Italia, în locuinţe de "dresat", unde sunt bătute, violate în multiple rânduri, torturate sau făcute dependente de droguri şi alcool. Apoi sunt plimbate prin Europa, pentru a nu rămâne prea mult timp în acelaşi loc şi a nu-şi putea forma legături care să le permită să scape", a declarat Dominique Charpenel, responsabil pentru comunicare al Fondation Scelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel