Şase morţi, 13 persoane rănite în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor în Nepal

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, 13 au fost rănite, iar opt au fost date dispărute vineri după ce ploile torenţiale din timpul sezonului musonic au provocat alunecări de teren şi inundaţii în mai multe regiuni din Nepal, potrivit DPA. 

Meteorologii au emis avertizări după ce ploile torenţiale s-au abătut asupra regiunilor din est şi centru. 

"În regiunile deluroase s-au produs alunecări de teren, în timp ce regiunile de câmpie din est au fost afectate de inundaţii", a precizat Umakanta Adhikari, un oficial din cadrul Ministerului de Interne. 

Nepalul a fost afectat de ploi torenţiale în ultimele trei zile. Potrivit avertizărilor serviciului de meteorologie, ploile şi vântul puternic vor continua să afecteze mai multe regiuni din ţară pe parcursul weekendului. 

Cel puţin patru autostrăzi din diferite regiuni ale ţării au fost blocate de alunecări de teren, potrivit Centrului Naţional pentru Intervenţii în Situaţii de Urgenţă. 

În Nepal, sezonul musonic durează din iulie până în septembrie, provocând anual alunecări de teren şi inundaţii catastrofale în care îşi pierd viaţa sute de persoane.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27