Șapte persoane, reținute pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Procurorii DIICOT Călărași au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a șapte inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism.

Anchetatorii au stabilit că în perioada iunie 2019 – februarie 2020, pe raza județului Călărași s-a constituit un grup infracțional organizat, format din nouă persoane, având ca obiect, traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că membrii grupării au traficat sau au înlesnit practicarea prostituției în scopul obținerii de foloase materiale, a unui număr de 6 persoane de sex feminin (trei dintre ele fiind minore).

Percheziții de amploare

În cursul zilei de ieri, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate București- Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călărași au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București în urma cărora 21 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, în vederea audierii.

În cursul zilei de astăzi, cei șapte inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de o altă persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel