Samsung Electronics investeşte în inteligenţa artificială

Samsung
Samsung

Samsung Electronics caută activ să cumpere dezvoltatori de softuri pentru inteligenţă artificială şi alte aplicaţii.

Cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial este interesat de diversificarea activităţilor pe fondul stagnării vânzărilor, relatează Bloomberg.

Compania sud-coreeană, care are rezerve de numerar şi echivalent în valoare de 61 de miliarde de dolari, vrea să se transforme într-o companie orientată mai mult spre software, afirmă vicepreşedintele Rhee In Jong într-un interviu.

Samsung Electronics vrea totodată să cheltuiască mai mult pentru dezvoltarea unor servicii proprii, întrucât piaţa mondială a gadgeturilor este saturată şi nu mai poate genera o creştere semnificativă a veniturilor.

”Urmărim activ ţinte de fuziuni şi achiziţii din toate segmentele software. Suntem deschişi tuturor posibilităţilor, inclusiv faţă de inteligenţa artificială, care nu mai este o opţiune ci o necesitate”, a spus Rhee, care conduce divizia de cercetare software şi dezvoltare.

[citeste si]

Vânzările de smartphone-uri Galaxy şi alte modele ale Samsung au scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2015, an în care noile iPhone-uri au câştigat cotă pe piaţa high-end, în timp ce telefoanele Huawei Technologies şi Xiaomi au atras cumpărătorii prin preţurile mici.

Veniturile şi profitul net au scăzut pentru al doilea an consecutiv, în timp ce cotaţia acţiunilor Samsung s-a redus cu 16% de la sfârşitul anului 2012.

Anul 2016 va fi dificil pentru Samsung, din cauza supraofertei care forţează scăderea preţurilor smartphone-urilor, televizoarelor şi cipurilor de memorie, a avertizat în această lună directorul general al Samsung, Kwon Oh-Hyun, într-o scrisoare adresată acţionarilor.

”Inteligenţa artificială va uşura utilizarea smartphone-urilor şi va asigura loialitatea clienţilor”, a spus oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel