S-a lansat platforma civică „ACŢIUNEA 2012“, pentru unirea Republicii Moldova cu România

actiunea-2012
actiunea-2012

Duminică, 17 aprilie 2011, a luat fiinţă Platforma civică ACŢIUNEA 2012, o coaliţie de 19 organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Numele Platformei îşi are originea în dorinţa organizaţiilor componente de a acorda prioritate acţiunilor în faţa vorbelor şi în împlinirea, pe 16 mai 2012, a 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două iar partea lui de Răsărit a fost anexată Imperiului Rus.

Aceasta este prima iniţiativă care angrenează organizaţii de pe ambele maluri ale Prutului într-un efort la nivel naţional. Pe parcursul anilor 2011 şi 2012, Platforma Civică Acţiunea 2012 va desfăşura campanii şi manifestări publice de informare şi sensibilizare a întregii populaţii din cele doua state româneşti cu obiectivul de a conştientiza necesitatea realizării unităţii naţionale. Campaniile se vor desfăşura în majoritatea oraşelor din cele două state si vor prelua exemplul de buna practică europeană a reunirii celor doua state germane.

Tot pe 17 aprilie s-a lansat şi pagina de web al Platformei: www.actiunea2012.ro, unde vizitatorii vor putea găsi materiale legate de activităţile organizate precum şi oportunităţi de promovare a ideii de reunire a Basarabiei cu România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel