Dumitru Dragomir și Mihai Corbu, reținuți pentru 24 de ore

Fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, și omul de afaceri Mihai Corbu au fost reținuți pentru 24 de ore de Poliția București.

UPDATE 19:21 - Omul de afaceri Mihai Corbu, șeful de la Capital Properties, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca marți să ajungă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

UPDATE 14:12 - Dumitru Dragomir a fost reținut pentru 24 de ore de Poliția București, scrie gsp.ro. Prosport.ro anunţă că pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore și ar urma ca mâine, după o noapte petrecută în arestul Poliţiei Capitalei, fostul președinte al LPF să apară în faţa judecătorilor, cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile.

UPDATE 13:45 - Surse judiciare citate de gsp.ro au declarat că a început urmărirea penală împotriva lui Dumitru Dragomir, dar şi a lui Mihai Corbu. Oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au adăugat că toate persoanele urmărite în acest caz vor fi făcute publice.

------------------

Știrea inițială - 13:21

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat că s-a început urmărirea penală în dosarul de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani, în cadrul căruia Poliția a efectuat mai multe percheziții în dimineața zilei de luni.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare.

De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale. În cauză s-a început urmărirea penală. Activităţile au fost desfăşurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală", transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, potrivit gsp.ro.

Vezi și: Percheziții la LPF. Dumitru Dragomir va fi dus la audieri

Surse: Dragomir ar putea fi reținut

Surse judiciare citate de prosport.ro susţin că probabilitatea ca Dumitru Dragomir să fie reţinut după audieri este semnificativă.

Dacă Dumitru Dragomir va fi reţinut astăzi, acest lucru va fi posibil în baza unei ordonanţe de reţinere valabilă 24 de ore. În acest interval, persoana reţinută apare în faţa judecătorilor cu propunere de mandat de arest preventiv pentru 29 de zile din partea procurorilor. Judecătorii decid ulterior dacă inculpatul este judecat în stare de arest sau în libertate.

Citește și: Cum a declanșat Becali dosarul în care e audiat Dragomir. Un personaj cheie în tranzacțiile Gazprom - Ioana Băsescu - ar putea fi implicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel