S-a găsit vinovatul pentru blocarea navei "Ever Given" în Canalul Suez

S-a găsit vinovatul pentru blocarea navei "Ever Given" în Canalul Suez  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
S-a găsit vinovatul pentru blocarea navei "Ever Given" în Canalul Suez / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

În urma unei anchete privitoare la blocarea navei "Ever Given" în Canalul Suez, autoritățile egiptene au stabilit cine se face vinovat.

De vină pentru blocarea navei "Ever Given" în Canalul Suez este doar căpitanul. La această concluzie au ajuns autorităţile egiptene, după ce ancheta a stabilit că, în procesul de orientare a cargobotului, a fost comisă o greșeală.  

Presa străină face referire la declaraţia şefului Administraţiei Canalului Suez, Usama Rabia, care a acceptat reducerea cu 40% a prejudiciilor cauzate: de la 916 milioane dolari până la 550 milioane de dolari. În 23 martie, "Ever Given", cu o lungime de 400 de metri, a eşuat şi a blocat ambele sensuri de navigaţie.

Traficul prin canal a fost reluat după aproape o săptămână. Pierderile financiare cauzate de blocarea traficului au fost estimate la aproape 1 miliard de dolari, notează Publika.

Nava a rămas blocată la finalul lunii martie

Vasul de 400 metri lungime și 59 metri lățime a rămas blocat de-a lungul canalului după ce a fost scos de pe traiectorie de vântul puternic. Cel puțin 150 de nave de marfă așteaptă rezolvarea situației. În jur de 12% din întregul comerț global trece prin canalul de 193 km lungime care conectează Marea Mediteraneeană și Marea Roșie, reprezentând cel mai scurt traseu marin între Europa și Asia.

Nava olandeză Ever Given, lungă de 400 de metri și cu o greutate de 200.000 de tone, a fost înfiptă în malul canalului cu prova. Nouă remorchere au încercat joi, 25 martie să îndrepte imensa navă, însă fără succes. Mai multe utilaje au lucrat la mal pentru a scoate nămolul din jurul cargobotului. 

Nenumărate nave nu au putut ajunge la destinație, relatează BBC, din cauza blocajului din sudul canalului. Autoritățile au declarat în urma demersurilor eșuate că repunerea navei pe cursul său este foarte dificilă. Canalul are o lățime de aproximativ 200 de metri (citește AICI). 

Ever Guven a fost scoasă din Canalul Suez

Luni, 29 martie, nava a fost pusă în mișcare spre Marele Lac Amar, potrivit autorităților locale. Aceasta supusă unei inspecții tehnice. Reușita a fost primită cu mare bucurie de egipteni, după pasul înapoi din timpul zilei de luni. Peste 370 de nave așteptau să treacă prin Canalul Suez care a fost blocat de pe 23 martie (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel